Vaihtoehtorockin jyrältä Mertalta toinen albumi marraskuussa – ”Annatko anteeksi” -single julki upean musavideon kera!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.9.2021
Kuva: Venla Shalin

Merta-yhtyeen tulevan levyn viimeinen ennakkomaistiainen on väkevä ”Annatko anteeksi” -single, joka julkaistaan 3. syyskuuta upean musiikkivideon kera. Voit katsoa videon Kaaoszinen ensinäytön kautta tästä:

Yhtyeen laulaja Juhis Kauppinen kertoo kappaleesta seuraavaa:

”’Annatko anteeksi’ -biisissä uppoudutaan pohtimaan rinnakkain maailmanrauhaa ja arjen valintoja, jotka vaikuttavat toisten ihmisten elämään ratkaisevasti. Miten voitaisiin saavuttaa tasa-arvoinen yhteisö, jossa kaikilla olisi samat oikeudet? Kuten kertosäkeessä kysytään ’pyydätkö anteeksi, kun huomaat, että päätöksesi on se luoti, joka päättää elämän?’ Meidän arkiset päätökset, miten toisiamme kohtelemme ja se, kenelle vastuun vallasta annamme, määrittävät meidät ja sen millaiseen ympäristöön tuleva sukupolvi kasvaa. Tasa-arvo, jokaisen ihmisen oikeus elää rauhassa omana yksilönään, me yksilöinä vaikutamme siihen nyt.”

Tuottelias tulokasyhtye Merta julkaisi ”Kokonainen”-debyyttialbuminsa viime vuoden maaliskuussa juuri ennen pahinta koronatilannetta. Albumia on striimattu noin 1,6 miljoonaa kertaa.

Myös Mertan kakkosalbumi on tehty Finnvoxilla tuottaja Aki Sihvosen johdolla. Tulevalta albumilta on jo julkaistu kappaleet ”Saarna”, ”Insomnia”, ”Usva” ja ”Kipinä”. ”Minä”-niminen levy julkaistaan 5. marraskuuta. Albumin ennakkomyynti alkaa 3. syyskuuta.

Soundin lukijat äänestivät Mertan alkuvuodesta kovimpien kotimaisten tulokkaiden kymmenen kärkeen. Lisäksi Merta sijoittui Kaaoszinen lukijaäänestyksessä Vuoden tulokas -kategoriassa kärkikolmikkoon.

Myös Spotify on ollut hyvin kiinnostunut bändistä. Merta on saanut useille julkaisuilleen homepage takeoverin ja monia soittolistauksia. Yhtye on päässyt myös Suomirock tänään -soittolistan kanteen.

Merta sai Vuoden tulokas -ehdokkuuden Indie Awards -gaalassa tammikuussa 2020.

Merta on Juhis Kauppisen sooloprojektina alkanut yhtye, joka hitsautui kasaan vanhoista bändikavereista ja pitkän linjan muusikoista syksyn 2018 aikana.

Yhtye on saanut radiohuomiota YleX:ltä ja Radio Rockilta. Merta sainattiin Playground Musicille keväällä 2019.

Kappalelista:
1. Saarna
2. Palanut maa
3. Sun kanssasi
4. Insomnia
5. Annatko anteeksi
6. Kipinä
7. Uskotko vapauteen?
8. Usva
9. Kaaos
10. Hiukkanen