Vaihtoehtorockin nouseva nimi – haastattelussa brittiyhtye Nothing But Thieves

Brittiläinen vaihtoehtorock-yhtye Nothing But Thieves esiintyi Ilosaarirockissa lauantaina 15. heinäkuuta. Yhtye korvasi Snakehipsin, joka oli peruuttanut keikkansa. Kaaoszine pääsi haastattelemaan nuorta viiden hengen ryhmää heidän hienon keikkansa jälkeen. Tunnelma oli vapautunut esityksen jäljiltä, ja yhtye vastaili innokkaasti tulevaa albumia ja yhtyeen tulevaisuutta koskeviin kysymyksiin. Valitettavasti aikataulu oli tiukka, joten haastattelu jäi lyhyeksi.

Moro, kuinkas vuosi 2017 on sujunut Nothing But Thievesillä?

NTB: Vuosi on ollut hyvä. Aloitimme vuoden äänittämällä toista albumiamme tammi- ja helmikuun aikana. Sen jälkeen pidimme hiukan lomaa, koska emme olleet ehtineet levätä. Sitten soitimme pienillä klubeilla, minkä jälkeen festivaalikausi jo alkoikin.

Teiltä on tulossa syksyllä uusi albumi, ”Broken Machine”. Kuinka se eroaa debyyttialbumistanne?

NBT: Kirjoitimme ensimmäistä albumia kolme tai neljä vuotta, joten se vei aikaa eri lailla. Tulevan albumin teimme osittain tien päällä, ja aikaa kului vuosi. Kaikkiaan äänityksiin kului vain kuusi viikkoa. Uusi albumi on selkeämmin suuntautunut, ja sillä kaikki on isompaa ja kokeellisempaa kuin aiemmin. Olemme vieneet kaikkea pidemmälle.

Tulevan levyn nimi on ”Broken Machine”. Kuinka nimi heijastaa albumin sisältöä?

NBT: ”Broken Machine” on myös yhden kappaleen nimi, joka summaa albumin muut kappaleet yhteen. Albumilla käsitellään monia teemoja, kuten mielenterveyttä ja uskontoa.

Snakehips-yhtyeen oli määrä soittaa Ilosaarirockissa, mutta he peruivat. Kuinka päädyitte soittamaan Joensuuhun? Tämähän on teidän toinen kertanne Suomessa.

NTB: Olimme kiertueella, kun saimme tästä tiedon ja huomasimme, että meillä olisi sauma tulla käymään Suomessa. Tiedämme, ettemme ole sellainen yhtye, joka välttämättä soi paljon radiossa, joten siinäkin mielessä on tärkeää tuoda itseään esille tulemalla paikan päälle. Viime kerrasta oli kuitenkin jo vuosi, joten halusimme tulla tänne soittamaan uutta musiikkiakin.

Olette kovassa nosteessa kotimaassanne. Soitatteko keikkoja muuallakin Euroopassa?

NTB: Soitamme viikoittain ympäri Eurooppaa eri festivaaleilla. Olemme käyneet esimerkiksi Hollannissa, Puolassa ja Italiassa. Pyrimme soittamaan mahdollisimman monessa maassa ja kaupungissa, sillä tähtäämme maailman herruuteen! Tässä on kyse samasta asiasta kuin ”Risk”-lautapelissä.

Olette julkaisemassa syyskuussa albumin, mutta millaisia muita suunnitelmia teillä on tulevaisuutta varten?

NTB: Festarikauden jälkeen ja uuden albumin julkaisun myötä lähdemme heti Yhdysvaltoihin ja aloitamme siellä kiertueen. Sen jälkeen menemme Iso-Britanniaan kiertueelle ja sitten takaisin Eurooppaan, joten siinä on kahdeksi kuukaudeksi tekemistä. Teemme siis kiertuetta uuden albumin pohjalta.

Kiitoksia haastattelusta! Haluatteko laittaa terveisiä lukijoille?

NTB: Haluamme kiittää kaikkia, jotka tulivat katsomaan keikkaa. On hienoa nähdä paljon yleisöä, kun tulee maahan, jossa ei ole kovin tunnettu. Syyskuussa tulee uusi albumi, kuunnelkaa sitä!

Nothing But Thieves Facebookissa

Haastatellut: Aleksi Parkkonen