Vaihtuvuus Ghostin kokoonpanossa on ollut suurta: Tobias Forgen mukaan bändissä on soittanut jo 15 muusikkoa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 5.5.2022

Ruotsalainen rock-yhtye Ghost tunnetaan johtohahmonsa Tobias Forgen luotsaamana bändinä, jossa Forgella on suurin sananvalta. Historian saatossa on jopa käyty oikeusistunnossa selvittelemässä Forgen ja bändin muusikoiden erimielisyyksiä.

Bändin muusikot eli Nameless Ghoul -nimen alla kulkevat soittajat ovat vaihtuneet tiuhaan. Tuoreessa Drinks with Johnny -sarjan jaksossa Forge paljastaa, että lavalla on nähty bändin uran aikana jo 15 eri muusikkoa.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

”Kuinka monta jäsentä on soittanut lavalla? En tiedä tarkalleen – ehkä 15. Jotain sellaista. Mutta olen käyttänyt useimmilla levyillä samaa rumpalia – kaveria nimeltä Ludvig Kennberg. Hän on soittanut rumpuja suurimmalla osalla levyistä – ensimmäisestä levystä kolmanteen, neljännellä levyllä ja yhdellä EP:llä – mutta ei koskaan livenä meidän kanssamme”, Forge kertoo.

Kiertuemuusikoiden kriteereistään Forge paljastaa seuraavaa:

”Olen hyvin, hyvin nirso, kun on kyse ihmisistä ja asenteista bändin ja henkilökunnan keskuudessa, joten meillä on suurimmaksi osaksi erittäin vankka, ystävällinen ja ammattitaitoinen tiimi. Tarkoitan tietenkin, että tällaisella isolla kiertueella, jossa on 40 ihmistä – bussissamme on noin 40 ihmistä, jopa enemmänkin – ja sitten meillä on kaksi [muuta] bändiä mukanamme, tietysti 50 [tai] 60 ihmisen joukossa, en voi olla vastuussa kaikista. Mutta yritän todella, todella saada ihmisiä, jotka eivät ole kiusaajia, huutajia tai vitun mulkkuja.”