Vaikka Brother Firetribe ei pääse albumin julkaisukiertueelle, halusi yhtye silti julkaista levyn kuuntelijoiden iloksi – haastattelussa yhtyeen vokalisti Pekka Heino

julkaisi tänä syksynä uransa viidennen pitkäsoiton. Kaaoszine tavoitti puhelimitse yhtyeen vokalisti Pekka Heinon ja kysyi yhtyeen kuulumiset. Samalla jutunaiheiksi nousivat niin uusi albumi, ”Night Drive” -kappaleeseen pohjautuva lyhytelokuva kuin streemikeikatkin.

Moro Pekka! Mitä Brother Firetriben tähän vuoteen oikein kuuluu?

Pekka: Kiitos kysymystä! Mitäs tässä kaikille oikein kuuluu?! Sellainen perusmeininki. Työttöminä ollaan! Uusin albumimme julkaistiin juuri, ja se palaute, mitä siitä on tähän mennessä kuullut, on ollut hyvää. Albumin lisäksi olemme kuvanneet musiikkivideoita sekä tehneet pienen lyhytelokuvan. Sen julkaisuajankohta on vielä auki, mutta se julkaistaan vielä tämän vuoden aikana.

Onhan tämä sillä tavalla ironista, että meillä olisi Brother Firetriben historiassa nyt ensimmäistä kertaa tilanne, ettei mikään rajoita musiikin tekemistä ja keikkailua. Jälkimmäiseen ei ole kuitenkaan mahdollisuuksia. Mutta on tässä tilanteessa hyvätkin puolensa, ja keskitymme niihin.

Kertoisitko hieman mainitsemastasi lyhytelokuvasta?

Pekka: Me saatiin toisen singlenjulkaisun aikana idea, että voisimme tehdä lyhytelokuvan, joka taustoittaisi ”Night Drive”-kappaleen taustoja. Kyseessä kun ei ole perinteinen Brother Firetribe -julkaisu. Kappaleen ympärille oli mahdollista kehittää enemmän tarinaa, ja lyhytelokuvassa selitetään päähenkilön motiivia ja sivutaan henkilöitä, joita hän tapaa yöllisen ajonsa aikana. Musiikki edellähän siinä mennään, ja siksi ”Feel the Burn” -albumi toimii videon soundtrackina. Kestoltaan se tulee olemaan reilu kymmenen minuuttia.

”Feel The Burn” on Brother Firetriben viides albumi. Miten albumi eroaa edeltäjästään ”Sunboundista”?

Pekka: Koko prosessi ja lähtökohdat ovat olleet aivan toisenlaiset kuin ”Sunbound”-albumin kohdalla. ”Sunbound”-albumin kiertueen jälkeen päätimme yhdessä, että seuraava albumi tullaan tekemään eri lailla kuin aiemmat. Kaikki edeltävät pitkäsoitot oli tehty samalla tavalla, ja ensimmäinen erilainen askel oli, kun otimme bändin ulkopuolisen tuottajan levylle mukaan. Toki kun kesken prosessin vaihtui vielä kitaristikin, niin on aivan selvää, että tämän albumin prosessi oli aivan erilainen.

… ja se on varmasti vaikuttanut siihen, että uusi albumi myös kuulostaa erilaiselta?

Pekka: Kyllä, ja sitä juuri haettiin. Historiassa on paljon esimerkkejä siitä, kun bändi haluaa uudistaa itseään ja tekee sen turhankin rajusti, niin seurauksena voi olla se, että kaikki vanhat fanit kaikkoavat eikä tilalle tule uusia. Me pidimme punaisena lankana koko ajan, että säilytämme Brother Firetriben ytimen. Toki sekin vaikutti merkittävästi, kun Emppu Vuorinen jättäytyi pois, sillä hänen kitarankäsittelynsä antoi oman leimansa Brother Firetribelle. Katson silti, että ”Feel The burn” on tuore askel eteenpäin – tai taaksepäin, miten sen haluaa nähdä!

Vaikka tulevaisuus on tällä hetkellä epävakaa, millaisia suunnitelmia teillä on ensi vuodelle?

Pekka: Ei ole mitään tarkkoja suunnitelmia, emmekä ole nähneet järkeväksi tehdä sellaisia, kun kaikki tuntuu olevan tällä hetkellä niin ilmassa. Tässä mennään nyt päivä kerrallaan. Albumin julkaisu ja lyhytelokuvan ulossaanti ovat ne keskeisimmät. Levyjulkaisun yhteyteen oli mietitty levyjulkkareita streematen mutta siitä luovuttiin, kun se tuntui menneen talven lumille. Kun lockdown oli keväällä pahimmillaan, teimme muutaman sellaisen keikan, koska niillä sai siirrettyä ajatukset pois surkeudesta. Ja olihan niillä silloin kysyntääkin.

Jos streemaamista ylipäätään miettii, pitää se tehdä kunnolla, jolloin se on myös yllättävän kallista, eikä se ole nyt mahdollista, kun meillä ei ole töitä! Mieluummin siis keskitymme fyysiseen julkaisuun ja jäämme odottamaan, että voimme keikkailla jälleen normaalisti.

Totta! Keväällä streemikeikoissa oli oma viehätyksensä, nyt ei niinkään. Loppupeleissä sillä ei ole hirveän suurta eroa, katsooko livetallenteen YouTubesta vai seuraako streemiä.

Pekka: Nimenomaan! Ja kun soittaa koko tunnin mittaisen setin kameralle, niin onhan se ankeaa. Se vie jo terää itse soittamisesta.

Ja puuttuuhan siitä se olennainen, eli yleisön ja yhtyeen välinen kommunikointi…

Pekka: Näin juuri. Ei ole mitään parempaa kuin päästä soittamaan ja näkemään ihmisiä silmästä silmään, mutta se ei näissä puitteissa onnistu. Keikat ovat Brother Firetribelle tärkein asia, ja niitä odotetaan jo kovasti.

Jos keikattomuus kuitenkin jatkuu, esimerkiksi  puoli vuotta, onko teillä suunnitelmia siihen, miten pysytte ihmisten tietoisuudessa?

Pekka: Sitä pitää ehdottomasti miettiä, jos tilanne niin vaatii.

Aivan. Fanien kannalta albumin julkaisu oli kuitenkin rohkea veto, vaikka ette pääsekään kiertueelle.

Pekka: Kyllä, mekin mietimme jonkin aikaa, että voisimme lykätä albumin julkaisua. Mutta toisaalta kun meillä on valmis albumi, niin tuntui hölmölle pantata sitä. Ja toisaalta, ehkä albumin julkaisu antaa jotakin kuulijoille. Olen ymmärtänyt, että Brother Firetriben musiikilla on myönteinen vaikutus jengiin, sellainen rohkaiseva, niin jospa se antaa jengille vähäksi aikaa muuta ajateltavaa tässä hetkessä.

Varmasti antaa. Kiitos ajastasi, Pekka! Millaisia terveisiä haluat lähettää Kaaoszinen lukijoille?

Pekka: Pysykää turvassa, koronahomma on vielä niin sanotusti kesken. Olkaa kärsivällisiä ja tsekatkaa ”Feel the Burn”, toivottavasti siitä tulee hyvä mieli!

Brother Firetribe Facebookissa

Haastattelu: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua