Vaikka Magical Heartin ”Another Wonderland” ei juuri yllätä, on levyssä kuitenkin rock-takuu

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 19.6.2018

Vuonna 2014 alkunsa saanut Magical Heart toi kesäkuun alussa markkinoille ”Another Wonderland” -debyyttinsä. Melodisen rockin ja hard rockin välimaastossa seikkaileva saksalaisyhtye soittaa kitarapainotteista rockia, jota vokalisti-kitaristin Chris Urnerin ääni sävyttää. Urnerin äänessä on käheyttä, ja se muistuttaa minua etäisesti Vince Neilistä (Mötley Crüe).

Mistään kovinkaan yllättävästä levystä ei ole kyse, vaan perusvarmasta rock-albumista, jolta löytyy kuitenkin monipuolisuutta. ”Dream No More” on levyn korvamato ja vastaavasti albumin nimikkokappale on rento, kasarihenkinen eepos, jota on täydennetty kosketinsoitinosuuksilla. ”Magicissä” kuullaan Magical Heartia energisimmillään ja Urnerin korkealle nousevaa, mutta pehmeää tulkintaa.

Täysipitkän loppua kohden levy jatkaa perusvarmalla linjallaan, mutta muutama kappale ansaitsee silti tulla esille nostetuksi. Ponnekkaat riffit ja Urnerin rääkyvämpi laulutyyli saavat aikaan ”Shadowsista” hyvän kappaleen. ”We Are Not Lostissa” Urner tulkitsee antaumuksella lyriikoita, jonka seurauksena kappale kuulostaa jopa hieman uhmakkaalle. ”Fire On Earth” lukeutuu myös ponnekkaiden rock-kappaleiden joukkoon. Levyn päättävä piano-versio ”Oceanista” paketoi esikoisalbumin. Omia korviani piano versio miellyttää enemmän kuin alkuperäinen, sillä se erottuu äänimaailmansa puolesta hienosti muista kappaleista.

Kokonaisuudessaan Magical Heartin debyytti on hyvänkuuloinen, mutta tasapaksuisuus leimaa albumia. Levyltä löytyy pari erottuvaa kappaletta, mutta niitä olisi saanut olla enemmänkin. Jos kuitenkin satut etsimään varmaa ja toimivaa rock-albumia, ei ”Another Wonderlandia” kannata missään tapauksessa ohittaa.

5½/10

Kappalelista:

 1. Dream No More
 2. Silence And Dreams
 3. Another Wonderland
 4. Magic
 5. Ocean
 6. See The Light
 7. Shadows
 8. We Are Not Lost
 9. Time Will Come
 10. Fire On Earth
 11. Ocean (Piano Version)

Magical Heart Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen