Vaikutteeni albumeina: Anders Nyström (Kitara / Katatonia)

Katatonia_2016Ruotsalainen progressiivisen rockin suuntaan kääntyvä  julkaisee 20.5. kymmenennen täyspitkän julkaisunsa, joka kantaa nimeä ”The Fall of Hearts”. Kaaoszine tavoitti bändin kitaristi Anders Nyströmin haastattelun merkeissä, jonka ohessa hän paljasti viisi itselleen tärkeää albumia, jotka ovat vaikuttaneet häneen muusikkona. Voit lukea Nyströmin listaukset tästä:

1. Judas Priest – ”Defenders of the Faith” (1984)

Olen kuunnellut tätä levyä enemmän kuin mitään muuta. Tämä levy on siis siinä mielessä ehdoton ykkönen! Levy toimii edelleen, ja edelleen rakastan sitä. Se on ehkä hieman kevyempää, mutta kuulostaa tajuttoman kovalta. Tämä levy on ykkönen, ja se avasi silmiäni suuresti kitaransoittajana.

2. Paradise Lost – ”Gothic” (1991)

Jatkaen ei ainoastaan kitaransoittovaikuttajilla, vaan myös musiikilla kokonaisuutena: Bändi joka julkaisi levyn, jonka ansiosta Katatonia sitten perustettiin, oli Paradise Lost ”Gothic”-levyllään. Tämä levy oli vastuussa bändimme perustamisesta ja on siksi minulle hyvin tärkeä.

3. The Cure – ”Disintegration” (1989)

Seuraava onkin hieman henkilökohtaisesti tärkeämpi, nimenomaan The Curen ”Disintegration”. Levy on kenties kokoelmani henkilökohtaisin, ja tulen vaalimaan sitä hautaan asti.

4. Fields of the Nephilim – ”Elizium” (1990)

Seuraava bändi, joka sattuu olemaan myös Iso-Britanniasta kotoisin on Fields of the Nephilim. Tällä yhtyeellä on jättimäinen vaikutus Katatoniaan! Heidän soundia voisi kuvailla hieman alternatiiviseksi goottirockiksi. Bändi oli hyvin suosittu 80-luvulla, kunnes he vain katosivat. Soundimme alkoi syntyä kunnolla, kun aloimme ottamaan vaikutteita tämän kaltaisista metallin ulkopuolella olevista yhtyeistä. Yleensä metallibändien vaikutteisiin tuntuu lukeutuvan vain metallibändejä, mikä tuntuu hyvin kapea-alaiselta.

5. Morbid Angel – ”Blessed Are the Sick” (1991)

Viimeinen levy ei ehkä ole liiemmin vaikuttanut Katatoniaan, mutta se on yksi lempialbumeistani kautta aikojen, ja kenties kokoelmani soitetuin CD-levy: Morbid Angelin ”Blessed Are The Sick”. Siinä hieman mukavaa kuultavaa Bloodbath-faneille!

Kommentoi julkaisua