Vaikutteeni albumeina: Blind Channel

Blind Channel 2015Oululainen violent pop -yhtye Blind Channel työstää parhaillaan materiaalia tulevaa debyyttialbumiaan varten. Kaaoszine tavoitti levyn kirjoittamisen keskeltä yhtyeen vokalisti-kitaristi Joel Hokan sekä MC-vokalisti Niko Moilasen, jotka paljastivat meille viisi yhtyettä, jotka ovat vaikuttaneet yhtyeeseen eniten musiikillisesti. Voit katsoa Joelin sekä Nikon valinnat sekä perustelut valintoihin liittyen tästä:

1. Bring Me The Horizon – ”Sempiternal” (Joel Hokka – Laulaja / Kitaristi):

”Keväällä 2013 Bring Me The Horizon laittoi pihalle todella timanttisen albumin. Aiemmin bändi oli tulkinnut paljolti raskaampaa musaa, joten tän albumin melodisuus ja tunnelma iskivät todella lujaa heti ensi kuulemalta. Biiseistä löytyy sitä kaikkea fiilistä: raivoa, ahdistusta, surua ja vimmaa mihin voi omat höyrynsä upottaa ja mistä imeä itseensä inspistä. Vaikka albumi on tuore, se on ehdottomasti merkittävä vaikuttaja Blind Channelin musassa.”

2. Enter Shikari – ”Flash Flood Of Colour” (Niko Moilanen – Laulaja / MC):

”Tän bändin genrerajojen rikkominen sai mut rakastumaan yhtyeeseen välittömästi. Fiilistelen myös yhtyeen aiempaa matskua, mutta tää levy on mulle lähimpänä sydäntä. Raskaan metallin ja elektronisen musan underground skenen likainen yhdistelmä on tehnyt myös meistä uhkarohkeampia monessakin mielessä. Tämän bändin lämppääminen viime elokuussa on epäilemättä yksi meidän suurimpia saavutuksia.”

3. Twenty One Pilots – ”Vessel” (Niko Moilanen):

”Tää bändi on vaikuttanu muhun sanoittajana ja räppärinä tosi paljon. Albumi käy läpi tosi syvällisiä aiheita niin räpillä kuin laulullakin tulkittuna. Tyler Josephin runoihin ja vertauskuviin perustuva räppääminen jättää pohtimaan, mikä on meikästä siisti vastapaino rap-musiikille tyypilliselle suorasanaisuudelle. Twenty One Pilots ja erityisesti ”Vessel” -albumi on inspannu meitä monipuolisempaan äänenkäyttöön. Räppiä, huutoa, laulua – mitä vaan kuhan viesti menee perille!”

4. 30 Seconds To Mars – ”This Is War” (Joel Hokka):

”Tän levyn massiivisuutta ei voi kieltää, stadionrockia parhaimmillaan. Tän levyn ja bändin Rock The Beach 2013 -keikan jälkeen tajuttiin ettei massiivista soundia tarvitse pelätä. Kuorot ja orkesterisektiot luovat levylle liitävän tunnelman avausraidasta levyn loppuun saakka. Olisi kiistäminen jos väitettäis ettei kyseisiä elementtejä ole näkyvissä myös meidän tuotannossa.”

5. Linkin Park – ”Hybrid Theory” (Joel Hokka):

”Kyseessä on bändi johon meidät yleensä ensimmäisenä rinnastetaan. Taisin olla seitsemänvuotias ekaluokkalainen kun käppäilin koulusta kotiin ja näin silloisella Jyrki-TV:llä Linkin Parkin musavideon. Se meininki jätti lähtemättömän vaikutuksen. Kymmenen vuotta myohemmin lukiokaveri muistutteli tästä meiningistä ja fiilistely on jatkunut vahvana sen jälkeen. Levyllä ei myöskään ole yhtään huonoa biisiä. Linkin Park on ollut meille hieno vaikuttaja aina BC:n perustamisesta asti ja nimenomaan rakkaus tätä levyä kohtaan toi meidät yhteen. Himoksen keikkaa odotellessa!”

Nikon ja Joelin yhtyeen Blind Channelin uusi musiikkivideo kappaleesta ”Don’t (Ed Sheeran ’Violent Pop’ Cover)”:

Kommentoi julkaisua