Vaikutteeni albumeina: Mikkel Wad Larsen (Laulu / Helhorse)

helhorse - 2016Stoner/doom-metallia soittava tanskalainen  julkaisee kolmannen ”Helhorse”-levynsä 13.5. Recordsin kautta. Kaaoszine tavoitti Larsenin haastattelun merkeissä, jossa Larsen myös paljasti neljä albumia, jotka ovat häneen muusikkona eniten vaikuttaneet. Voit lukea Larsenin listaamat levyt tästä:

1. Down – ”NOLA” (1995):

”Listaisin ehdottomasti ainakin Downin ”NOLA”-levyn. Levy oli ensimmäinen, jolla kuulin eteläisiä soul/blues-vaikutteita metalliin sekoitettuna. Se sekoitti aikoinaan pääni totaalisesti. Etelän lämmin soundi sekoitettuna rock- ja metalliriffeihin: rakastan tuota levyä tänäkin päivänä. Levy on fantastinen ja tärkeä minulle, kuten myös muillekin bändin jäsenille.”

2Refused – ”The Shape of Punk To Come” (1998):

”Toiseksi valitsisin hieman henkilökohtaisemman levyn, Refusedin ”The Shape of Punk To Come”, sillä se näytti, ettei tiettyyn genreen luokitellun bändin tarvitse rajoittaa itseään kyseiseen muottiin. Olin 90-luvulla varsinainen hardcore-nuori, ja silloin suoraan sanottuna kaikki sen alan musiikki kuulosti täysin samalta. Sitten yhtäkkiä nämä ruotsalaiset heput ilmestyivät ja sekoittivat musiikiinsa mukaan jatsia, rokkia ja poppia!”

3. Metallica – ”Ride the Lightning” (1984):

”Kolmanneksi valitsisin Metallican ”Ride the Lightning” -levyn, sillä se oli ensimmäinen omistamani levy. Olin yhdeksänvuotias, kun sain sen, ja muistan edelleen, kuinka en ollut kuullut aiemmin mitään sen kaltaista. Muistan edelleen, miltä tuntui pitää sitä käsissäni! Kyseessä on ehdottomasti älyttömän vahva levy sekä sävellysten että riffien osalta, joten kuvittelepa yhdeksänvuotiaan reaktio sitä kuunnellessa!”

4. Baroness – ”Yellow & Green” (2012):

”Viimeinen levy onkin hieman uudempi, mutta se merkitsee minulle silti hyvin paljon. Levy ikään kuin mullisti ajatukseni kappaleiden säveltämisestä ja siihen lähestymisestä kokonaan!”

 

 

Kommentoi julkaisua