Vaikutteeni albumeina: Mynni Luukkainen (Sotajumala / Horna)

Sotajumala 2014Jyväskyläläinen death metal -partio Sotajumala julkaisee järjestyksessään neljännen albuminsa nimeltä ”Raunioissa” tammikuun 16. päivä. Kaaoszine pyysi yhtyeen vokalistia ja myös kotimaisessa black metal -yhtye Hornassa kitaristin virkaa hoitavaa Mynni Luukkaista listaamaan meille viisi albumia, jotka ovat tehneet mieheen suurimmat musiikilliset vaikutukset tähän päivään mennessä. Mynnin valinnat sekä perustelut valintoihin liittyen löydät tästä:

Metallica: ”Ride the lightning”:

”Mummo osti aikoinaan tämän mulle jostain marketista kassuna. Ala-asteella olin. Tuumasi, että voit valita yhden kasetin. Kannen perusteellahan tämä valittiin, koska olihan siinä sähkötuoli ja hieno logo. Rankemman musiikin kokemukset ennen tätä olivat tosiaan Gunnarit, Mötikät ja AC/DC, joten tämä räjäytti nuoren Mynnin mielen eikä paluuta enää ollut. Toimii yhä tänäkin päivänä!”

Pantera: ”Far Beyond Driven”:

”Anselmo on vieläkin yksi kovimmista tyypeistä ja teki lähtemättömän vaikutuksen, kun tän ostin. Nykyään on miehen nimmari leimattuna myös kintussa. Ja Panterahan on yksi parhaimmista bändeistä ikinä.”

Deicide: ”Legion”:

”Kun vuohet alkaa määkimään ja Benton julistaa väärinpäin, niin ollaan pahan äärellä. Ja tämähän iskee nuoreen ja vaikutuksille alttiiseen mieleen. Saatana astui elämääni tämän levyn myötä, ja sinne se on jäänytkin.”

Dissection: ”Storm of the Light’s Bane”:

”Tämä albumi opetti, että black metallia voi myös soittaa ilman, että pitää kitaraa sahata koko ajan hampaat irvessä ja uhmaten reumaa. Levy on vaikuttanut omaan kitaransoittoon eniten. Uskomaton tunnelma läpi koko levyn. Bändi ei julkaissut yhtää huonoa levyä saatika yhtää huonoa biisiä.”

: ”Hiidentorni”:

”Kun sain tämän käsiini, tajusin että myös Suomesta tulee todella väkevää ja saatanallista black metallia. Kyllähän se hämmentävältä tuntui, kun tuli pyyntö bändiin soittamaan bassoa kiertueelle 2002. Samassa sopassa ollan vieläkin, vaikka soitin on muuttunut. Tältä levyltä tai demolta löytyy yksi parhaista levy/keikkaintroista vielä tänäkin päivänä.”

Mynnin toisen yhtyeen Sotajumalan uusi kappale ”Sinä et ole yhtään mitään” yhtyeen tulevalta ”Raunioissa” albumilta:

Kommentoi julkaisua