Vaikutteeni albumeina: Noora Louhimo (Battle Beast)

Battle Beast 2014Helsinkiläinen heavy metallia soittava Battle Beast julkaisee järjestyksessään kolmannen albuminsa nimeltä ”Unholy Savior” tammikuun 25. päivä Nuclear Blast Recordsin kautta. Kaaoszine tavoitti albumin kiireiden keskeltä yhtyeen vokalistina toimivan Noora Louhimon ja pyysi häntä listaamaan viisi albumia, jotka ovat toimineet hänelle suurimpana musiikillisena vaikutteena. Voit katsoa Nooran valinnat sekä perustelut valintoihin liittyen tästä:

1. HIM – ”Razorblade Romance”:

”Kun kuulin tämän bändin ensimmäistä kertaa teini-iän korvilla ollessani, se iski syvälle. Edelleen kuuntelen nimenomaan kyseistä levyä nostalgisella fiiliksellä.”

2. QUEEN – ”Greatest hits -81”:

”Freddie is the king! Maan päällä ei ole kovin monta ihmistä, joka ei tätä yhtyettä ylistäisi. Freddien uskomaton laulu saa kylmät väreet aikaan ja on ollut suurena esikuvana minulle esiintyjänä ja laulajana.”

3. Led Zeppelin – ”Mothership”:

”Robert Plantin seksiä pursuava olemus ja räväkkä laulutyyli tekivät lähtemättömän vaikutuksen jo, kun olin vielä äidin kohdussa. Saan syyttää omaa isäukkoa, joka on tykännyt kyseisestä bändistä aina. Hails to Robbie!”

4. AC/DC – ”Highway To Hell”:

”Monien muiden albumien lisäksi tässä on yksi, joka on vaikuttanut siihen, mitä haluan tehdä isona. AC/DC on yksi maailman kovimmista bändeistä ja lähellä sydäntä. Kun haluan saada hyvän fiiliksen esimerkiksi ennen keikkaa, kuuntelen ko. bändiä.”

5. Janis Joplin – ”Simply the best -83”:

”Janis on syy siihen, miksi itse rupesin laulamaan raspisoundilla. Pitkään pakersin harjoittelemalla kurkun käheaksi, helppoa se ei ollut! Ei ole löytyny vielä tähän päiväänkään mennessä opettajaa, joka voisi sen opettaa. Noh, paitsi että itse olen ruvennut sittemmin opettamaan kyseistä tyyliä. Kuuntele, matki, reenaa kuin hullu! Se on mun ensimmäinen neuvo ;)”

Näiden albumien lisäksi on monia muita artisteja/bändejä, jotka ovat suuria esikuvia minulle ja kulkeneet elämässä mukana pienestä asti antaen voimaa ja uskoa omaan tekemiseen:

mm. Dio, Iron Maiden, Michael Jackson, Guns N’ Roses, Alanis Morissette, Whitney Houston, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Pekka V. Louhimo (isoveli) ja 100 muuta.

Lopuksi vielä maistiainen Noora Louhimon yhtyeen Battle Beastin uudesta ”Touch In The Night” nimisestä kappaleesta:

Kommentoi julkaisua