Vaikutteeni albumeina: Tomi Joutsen (Amorphis)

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 31.8.2015

Kotimaisen metallin suuriin nimiin lukeutuva Amorphis julkaisee Amorphis 2015 uuden ”Under the Red Cloud”-nimeä kantavan albuminsa Nuclear Blast Recordsin kautta 4. syyskuuta. Kaaoszine otti yhteyttä bändin vokalistiin Tomi Joutseneen, joka listasi viisi itselleen musiikillisena vaikutteena toiminutta albumia. Voit kuunnella miehen listaamat albumit kokonaisuudessaan sekä lukea perustelut valinnoille tästä:

1. Type O Negative – ”October Rust”:

”Yksi voisi olla ehkä ”October Rust” Type O Negativelta. Sitä tuli kuunneltua tosi paljon silloin, kun se tuli. Ehkä se on vaikuttanut sen takia, kun omakaan ääniala ei ole mitenkään korkea. Toki Peter veteli vielä matalammalta, kuin minä, mutta se ei perustu kuitenkaan mihinkään totaalisen tekniseen juttuun, vaan enemmänkin semmoiseen fiilikseen, niin ehkä se on ollut sitten jotenkin musiikillinen vaikuttaja ja totta kai myös hyvä albumi!”

2. Amorphis – ”The Karelian Isthmus” ja ”Tales from the Thousand Lakes”

”Totta kai ”Tales” ja ”Karelian” on molemmat ollut itselle tärkeitä albumeita. Kyllä ne oli oikeasti semmoisia suunnannäyttäjiä.”

3. Grave – ”Soulless”

”Tuo Tukholman death metal-skene, DismemberEntombedGrave, on myös ollut itselle tärkeä, sieltä on varmaan tullut semmoinen keskitempoinen jyrääminen. Itselle death metallissa on ehkä se keskitempoinen juttu ollut rakkainta. Semmoisesta nopeammastakin kaahaamisesta diggaan, mutta sanotaan, että vaikka Graven ”Soulless”-albumista on aina hyvä välillä tarkastaa, miten se homma oikein tehtiinkään.”

4. Life of Agony – ”Ugly”

Life of Agonyn ”Ugly” on myös yksi semmoinen, mikä on vaikuttanut. Life of Agonyn musassa on siistiä se, että siellä on tosi yksinkertaisia juttuja. Jos miettii esimerkiksi kitarariffejä, niin ne on osittain korninkin yksinkertaisia, mutta silti todella hyviä. Ja sitten siinä on se Keith Caputon tosi tunteellinen laulu yhdistettynä semmoisiin yksinkertaisiin riffeihin, niin se on ollut myös suuri vaikuttaja.”

5. Napalm Death

”Pakko sanoa Napalm Death, en osaa ehkä sieltä nimetä mitään tiettyä levyä. Napalm Deathissa jotenkin se intohimo, sammumaton palo siihen musaan mitä he tekevät, on todella ihailtavaa. Varsinkin nykyään, kun he soittavat livenä ja Barney kun vetää sellaisella intensiteetillä kuten vetää, se on tosi mahtavaa. Tämä saattaa monen mielestä olla tosi tyhmää, että miten grindcore-bändistä voi ottaa laulajana mitään juttuja irti, mutta kyllä mä saan siitä tosi paljon irti. Siitä paistaa läpi semmoinen omistautuminen, intohimo ja rakkaus sitä asiaa kohtaan, mitä tehdään.”

Lopuksi vielä virallisella musiikkivideolla varustettu kappale ”Sacrifice” Amorphiksen tulevalta albumilta:

Luetuimmat

Uusimmat