Vaikutteeni albumeina: Ville Malja (Lapko)

Lapko 2015Kotimainen indie rock -yhtye Lapko julkaisee äärimmäisen odotetun uuden albuminsa nimeltään ”Freedom” helmikuun 27. päivä Fullsteam Recordsin kautta. Pyysimme yhtyeen kitaristi-vokalisti Ville Maljaa listaamaan meille viisi albumia, jotka ovat toimineet hänelle suurimpana musiikillisena vaikuttajana. Ohessa Ville Maljan valinnat sekä perustelut valintoihin liittyen:

Queen – ”A Night at the Opera”:

”Tästä kaikki alkoi. ”Bohemian Rhapsody” oli ensimmäinen kappale, jonka liiallinen kuuntelu sai vanhempani ärtyneiksi. Näin jälkeenpäin ajatellen oivalsin tietämättäni jo alakouluikäisenä Queenistä sen jutun, joka siinä vieläkin kiehtoo. Jollakin tavalla koen muistavani sen taianomaisen hetken, kun ymmärsin, mitä tarkoittaa fraasi ”sanat eivät riitä kertomaan, sen voi vain tuntea”. Queen yhdisti popin maailman taiteeseen ja seksiin täydellisesti.”

AC/DC – ”Back In Black”:

”Mulla oli teininä aina Walkman kiinni paksussa nahkavyössä tuulipuvun alla juoksulenkillä. Lähimmät katulamput olivat kilometrien päässä, mutta yleisö aivan edessä. Riitti kun sulki silmät ja kuuli ”Shoot to Thrillin” intron.”

Tool – ”ÆNIMA”:

”Maailman paras albumi. Ympyrä sulkeutui, kun huomasin syksyllä kuuntelevani kuittailua luureista, joiden toisessa päällä oli David Bottrill, joka on tuottanut kyseisen albumin. En vieläkään käsitä tämän asian kokoluokkaa itselleni.”

Danzig – ”Lucifuge”:

”Tehtiin Anssin kanssa road trip Köpikseen joskus 2000-lvun alussa. Tämä iski tuolloin kuin metrin halko ja iskee vieläkin. Vajaa kuukausi sitten kuuntelin viimeksi lätyn läpi. Glenn oli kyllä iskussa tuolloin, ja bändi soittaa mallikkaasti. Tässä albumissa on oikeaa, alkuperäistä rockin vaaran tunnetta.”

Placebo – ”Placebo”:

”Muistan, kun kaartelin yläasteen pihassa fillarilla ja kuuntelin tätä albumia sen ilmestymiskeväänä. Päätin, että näin tää homma tehdään. Vieläkin sellainen verrokki, että jos joku treeniksellä esittelee jotakin ideaa, joka kumartaa tähän suuntaan, ollaan yleensä oikeilla jäljillä.”

Lopuksi vielä kuunneltaksi Lapkon kappale nimeltä ”Money For Nothing”, joka löytyy yhtyeen tulevalta ”Freedom”-albumilta:

Kommentoi julkaisua