Vaikutteeni albumeina: Whorion

WhorionHelsinkiläinen sinfonista death metallia soittava Whorion julkaisee äärimmäisen kovan albumin nimeltä ”The Reign of the 7th Sector” huhtikuun 24. päivä. Kaaoszine pyysi yhtyeen jäseniä näin albumin julkaisun kynnyksellä listaamaan meille suurimpia musiikillisia vaikuttajiaan, jotka ovat yhtyeen saundiin vaikuttaneet. Yhtyeen jäsenten valinnat sekä perustelut valintoihin liittyen löydät tästä:

Ari Nieminen – laulu:

”En kyllä pysty mitenkään nimeämään vain yhtä levyä joten otan vapauden valita kolme. Sepulturan ”Roots”, Metallican ”Black Album” ja Deftonesin ”White Pony”. Sepulturan Max Cavalera oli varmasti ”se” joka inspiroi minut mikin varteen huutamaan. Ja kaikkineen tribal/nu-metal vaikutteineen aivan timanttia kamaa edelleenkin. Metallican ”Black Album” on kevyesti parhautta sekä soundien että biisien variaation suhteen. Deftones taas on minulle edelleenkin sellainen bändi, joka jaksaa jokaisella levyllään hämmästyttää plus Chino Morenon lauluääni on ainut maailmassa enkelimäisyydessään puhtaiden osalta ja huutolaulu on todella sairaan repivän hienoa!”

Dorian Logue – basso:

”Olin soittanut bassoa jo jonkin aikaa ja kuuntelin yhtyeitä kuten Sepultura ja Metallica mutta kun kuulin Primuksen ”Sailing The Seas Of Cheese” -albumin se muutti tapaani soittaa bassoa. Kyseisellä albumilla on niin paljon erilaisia tekniikoita soittaa bassoa, joista en tuohon aikaan tienyt mitään. Opin paljon erilaisia tekniikoita kuunnellessani ”Tommy the Cat” sekä ”Jerry Was a Race Car Driver” -nimisiä kappaleita.

Heikki Saari – rummut:

”Mulla on pitkä historia aivan muun tyyppisen musiikin soittamisesta kuin metallin saati death metalin. En ole koskaan aikaisemmin soittanut tämän tyyppistä musiikkia tai aktiivisemmin edes kuunnellut sitä. Oli siis aivan selvää, että Whorioniin liittymisen jälkeen piti etsiä aivan uusi lähestymistapa omaan instrumenttiin.

En halunnut poimia vaikutteita muilta albumeilta tai artisteilta, joten en pysty nimeämään mitään albumia, joka olisi vaikuttanut ”The Reign of the 7th Sector” -albumin rumpusovituksiin. Pyrin aina sovittamaan itse oman tyyliseni rummut ns. out of the box. Levyn rummut soundaakin eniten minulta kuin miltään muulta rumpalilta. Jos täytyisi valita yksi ja ainoa levy, joka on inspiroinut ja inspiroi minua edelleen soittamaan rumpuja, valitsisin Toton ”Kingdom of Desire” -albumin vuodelta -92.”

Ep Mäkinen – kitara & laulu:

”Metallimaailma aukesi alunperin ennen yläkoulua Helloweenin ”Walls of Jericho” -levyllä. Muorin kauhistukseksi värjösin tukan punaiseksi mustilla raidoilla ja laitoin ensimmäisen rässiliivin päälle. Turpaan tuli paljon. Mutta päivä jolloin maailma todella muuttui oli kun veljen ystävä toi minulle levyn, johon hän oli polttanut minulle “sopivaa” musiikkia. Slayerin ja Sepulturan olin jo tässä vaihessa löytänyt. Cannibal Corpse, Death ja Mortician valloittivat sydämeni ensikosketuksella ja tiesin että tästä ei ole enää paluuta.

Kun halu lähteä tekemään itse intensiivisempää kuolonmetallia poltteli, löytyi albumi joka muutti kaiken: Decapitated ”Winds of Creation”. Vitekin rummuttelu ja Voggin kimurantti ruhjonta sekä mahtavat kitarahännät inspiroivat ja innoittivat unohtamaan kaiken jo opitun ja aloittamaan kitaroinnin kokonaan uudelta pohjalta. Albumi, joka innoittaa vielä tänäänkin ja tulee aina olemaan oman henkilökohtaisen inspiraation lähde. Olen siis siirtynyt power metalista death metaliin, bluesit, rockit ja jazzit sekä muu “siulukas” musiikki ovat jääneet kokonaan läpikäymättä ja tämä  kummittelee minua vielä tänäänkin. Ontossa rintakehässä ei kuitenkaan ole sijaa tunteille. Kunnes kuolema meidät herättää.”

Siitä lopuksi vielä katsottavaksi Whorionin uuden albumin ”The Reign Of The 7th Sector” traileri:

Kommentoi julkaisua