Vaikutteeni kitarariffeinä: Jari Huttunen / Dark Days Ahead

Dark Days Ahead 2014Jyväskyläläinen groove metallia soittava Dark Days Ahead julkaisee uuden ”North Star Blues” nimeä kantavan albuminsa huhtikuun 11. päivä. Kaaoszine tavoitti sähköpostin välityksellä yhtyeen kitaristina toimivan Jari Huttusen, joka listasi meille viisi kitarariffiä, jotka ovat vaikuttaneet häneen kitaristina kaikista eniten. Lue lisää nähdäksesi Jarin valinnat sekä perustelut valintoihin liittyen.

Jari Huttunen alustaa omia valintojaan seuraavasti:

”Tässäpä nää meikäläisen riffit listattuna. Paljon jäi tärkeitä ja helvetin kovia riffejä listan ulkopuolelle kun viisi on aika vähän kaikista maailman riffeistä. Ei paremmusjärjestyksessä vaan puhtaasti siltä pohjalta että kyseiset riffit on jättänyt vahvan muistijäljen omaan mieleen ja sitä kautta tod.näk. vaikuttanut myös soittamiseeni…mene ja tiedä onko näin. Ehkä on ehkä ei. Mutta siis vahvoja tunnetiloja nostavia pläjäyksiä.”

Black Sabbath– ”Sabbath Bloody Sabbath”:

”Tämän kuulin jo joskus hyvin nuorella iällä mutta en sen hienoutta silloin ymmärtänyt. Myöhemmällä iällä kun thrashia tuli kulutettua enempi törmäsin biisiin Anthraxin versioimana ja sitä kautta takaisin alkuperäisen pariin. Tässä vaiheessa olin ”kypsynyt” sen verran että ymmärsin riffin hienouden päälle.”

Kiss – ”Detroit Rock City”:

”Herkässä ala-aste iässä ollessa KISS orkesterin merkitys oli valtaisa. Naikkarilla tuli tätäkin tapailtua enemmän ja vähemmän onnistuneesti. Toimii edelleen aikakoneena omalla kohdalla ja omasta iästä häviä se kolmisenkymmentä vuotta hujauksessa kun riffin/biisin kuulee.

Yngwie Malmsteen – ”Ricing Force”:

”Ensimmäisen bändin kanssa nostettiin rimaa kunnianhimoiselle tasolle ja yksi covereista mitä reenattiin oli kyseinen biisi. Tuohon aikaan muutenkin tekninen soittaminen esitteli aika isoa roolia ja kaikki mahdolliset kitarasankarit tuli kuunnetua hyvin tarkkaan ja sieltä varmasti jotain on omaan soittamiseen huomaamatta tarttunut.”

Ozzy Osbourne – ”Miracle Man”:

”Aiemmin jo Ozzya paljon kuluttaneena oli tullut Randy Rhoads ja Jake E. Lee varsin tutuiksi kitaristeina mutta muistan tämän riffin kuunnelleeni kaverin Walkmaneista yläasteen käytävällä. Soittamisen meininki on jättänyt varmasti jäljen meikäläiseen. Eritoten täytyy mainita biisin soolo jota tuli apinoitua vähintäänkin riittävästi.”

Pantera – ”Cowboys From Hell”:

”Riffihän on varmasti jokaisen metallia kuluttavan ihmisen korvissa soinut kenties jopa kyllästymiseen asti. Omalla kohdalla riffi edustaa sitä kuinka pohjimmiltaan juurevista sävelistä saa muodostettua noinkin hevin kuuloista tavaraa. Alkukantaisuus kohtaa metallin ja lopputulos on historiaa.”

Jari Huttusen yhtyeen Dark Days Aheadin materiaalia voit puolestaan kuunnella tästä:

Kommentoi julkaisua