Vainaja – Verenvalaja

Kirjoittanut Janne Partanen - 9.5.2016

Kalmankatkuinen jyrinä valtaa tienoot, kun Vainaja-yhtyeen toinen albumi polkaistaan käyntiin. Tarjolla on hidastempoista ja raskasta death metalia suomen kielellä kauniisti muristuna. Uutukainen kantaa nimeä ”Verenvalaja”, ja se paiskoo kuulijan korviin 46 minuuttia kuolemaa.

Vainaja jatkaa edellisellä levyllä aloittamallaan tiellä ja runnoo eetteriin hidastempoista ja tunnelmallista death metalia. Bändi on kasannut musiikkinsa ympärille oman maailmansa, joka luo pohjan bändin musiikkiin. Okkultistisen kirkon kolmen jäsenen salaisista saarnoista onkin hyvä tehdä vaikka useampikin levy. Edeltäjänsä tavoin ”Verenvalaja” avautuu hitaasti kuulijalle. Alkuun hyvinkin simppelin sekä primitiivisen tuntuinen poljento saa sanoituksista ja teemoista yllättävää syvyyttä. Parin kuuntelun jälkeen alkaa ”tottua” bändin tietyllä tapaa koukuttomaan soitantaan ja musiikista ryhtyy nauttimaan ihan eri tavalla. Mitään kevyttä taustamusaa ei ole siis tarjolla.

Matalalla jyrisevät kitarat ja vokalistin korina ovat laadukkaan kuuloisia. Pakkaa sekoitetaan välillä aavemaisilla syntikoilla ja puhtailla vokaaleilla, joita levylle on ollut vetämässä Valonkantajat-yhtyeessä vaikuttava Jarkko Nikkilä. Toisena vierailijana on Hooded Menacen Lasse Pyykkö, joka soittaa soolot kahdessa kappaleessa. Nämä tuovat hyvää sävyä levylle ja ovat tärkeä osa tunnelman luomisessa. Vainaja jatkaa hyväksi havaitulla tiellä ja runnoo tajuntaan tuhannen lekan voimalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

8/10

Kappalelista:

01. Risti
02. Sielu
03. Usva
04. Valaja
05. Kultti
06. Kehto

Maistianen levyltä
Bändi Facebookissa
Kirjoittanut: Janne Partanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy