Väistä! – S/t 7”

Tämän turkulaisen yhtyeen nimi tuli ensimmäisen kerran vastaan viime syksynä, ja siinä oli heti pientä uutuuden viehätystä. Tämä saattaa toki johtua myös suomenkielisestä nimestä. En vielä silloin päässyt katsomaan bändiä paikan päälle ja olin positiivisesti yllättynyt, kun yhtyeen ensimmäinen seiska putosi postiluukusta käsin kirjoitetun saatekirjeen kera.

! soittaa omien sanojensa mukaan rokkaavaa hardcorea ja kritisoi sanoituksissaan yhteiskunnan epäkohtia sekä maailmanmenoa yleisesti. Debyyttiseiska on nauhoitettu kahden miehen voimin, ja pian sen jälkeen oli jo koko bändi kasassa. Tämänhetkisessä kokoonpanossa on entuudestaan tuttuja naamoja sellaisista bändeistä kuin ja .

Yhtyeellä on riffikynä hyvin hallussa ja biisit todella rokkaavat, aivan kuten äijät lupaavatkin. Vokalistin artikulaatio on selkeätä ja sanoitusten rimmaavuus on useimmiten kohdallaan, mutta jotkin lausahdukset tuntuvat tulevan vielä hieman töksähtelevästi. Lyriikat kertovat kriittisesti ajankohtaisista aiheista kuten holhousyhteiskunnasta, xbox-sukupolvesta ja nuorison syrjäytymisestä. Sanomaa siis löytyy todellisista ongelmakohdista, ja sanoitukset pistävät miettimään yhteiskunnan tilaa, vaikka kokisikin, että omalla kohdalla asiat olisi melko hyvin.

Ensimmäisellä näytöksellään Väistä! vakuuttaa kuulijansa ja tässä taitaa olla yksi vuoden 2013 kovimmista kotimaisista hardcore-kiekoista. Uusi seiska on ilmeisesti jo tekeillä, ja kunhan yhtye pääsee eroon demomaisesta soundista, niin kasassa on erittäin vahva paketti.

7/10

Kappalelista:
A1. Väistä
A2. Ulkonaliikkumiskielto
A3. Perheen Pää
B1. Nuorisotakuu
B2. Pakko Pysyy Peräs

http://vaista.bandcamp.com/

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua