Vakuuttavaa synkkyyttä Salosta: Abhordium – Omega Prayer

https://i.ytimg.com/vi/cY3ihz5gco0/maxresdefault.jpgSalosta kotoisin oleva, vuonna 2005 alkunsa saanut julkaisee toisen täyspitkän levynsä lokakuun 27. päivä.  Bändin ensimmäinen albumi ”When Depravity Incarnes” julkaistiin vuonna 2011. Itse tutustuin bändiin vasta muutama vuosi sitten, kun puolivahingossa löysin itseni Salosta katsomasta paikallisia bändejä. Ainakin silloisesta keikasta jäi hyvä fiilis, joten odotuksia tälle uudelle julkaisulle löytyy.

Levy alkaa särähtelevästi synkissä tunnelmissa ”The Chronology Of Decadence” -kappaleen alkaessa soida. Abhordium lunastaa odotukseni heti alkuunsa tällä kappaleella. Se ei jää mitenkään perus death metal -örinäksi, vaan siitä löytyy omaperäistä vaihtelua, ja vaikka kappale on melko pitkä, jaksaa sen mielellään kuunnella loppuun — miksei toistamiseenkin. Levyn alkupuolelta löytyy myös oma suosikkini ”Asebeia”. Mukana oleva taustalaulu tuo hiukan erilaista tunnelmaa kappaleeseen. Kiinnitin huomiota myös sen erityisen taitavaan rumputyöskentelyyn kuten monessa muussakin kappaleessa.

Viidennen kappaleen, ”Perpetual Desertificationin”, kohdalla alan viimeistään olla vakuuttunut siitä, että levy on todella odotuksien arvoinen. Alkuintro tosin kuulosti hetken joltain toiselta tutulta kappaleelta, mutta biisin kunnolla alkaessa en enää antanut sen haitata, saati miettinyt mihin kappaleeseen voisin tämän ilkeästi yhdistää. Kuuntelin jonkin verran bändin vanhempaa tuotantoa ennen kuin aloin perehtyä tähän ja täytyy todeta, että kehitys on melkoinen. Vaikka jotkin levyn kappaleista eivät ihan yllä parhaimmalle tasolle, on kaikki hiottu täydellisesti yhteen. Tämän julkaisun myötä Abhordiumilla saisi olla mahdollisuuksia jo isommillekin laivoille.

Levyn loppupuolelle oli valikoitu hiukan rauhallisempia kappaleita. Jos nyt death metalia voi rauhalliseksi sanoa. ”” on oikein onnistunut kokonaisuus, jonka eteen on varmasti tehty töitä. Se kannatti.

Abhordiumin ”Omega Prayer” julkaistiin jo aiemmin Kaaoszinen kautta ennakkosoitossa. Levyn pääset kuuntelemaan tästä.

Arvosana:

8½/10

Kappalelista:

1. The Chronology Of Decadence
2. Channeled Be My Hate
3. Asebeia
4. Obsidian Chamber
5. Perpetual Desertification
6. At The Highest Temple
7. Dreary Touch Of The Void
8. From The Depths I Slithered
9. Omega Prayer

Bändi Facebookissa

Kirjoittanut: Taru Ruusu

Kommentoi julkaisua