Valient Thorr Nosturiin heinäkuussa

Amerikkalainen thrash rock -yhtye Valient Thorr saapuu Suomeen. Karvaisten thrash´n´rollistien karavaani pysähtyy ensimmäistä kertaa maamme kohdalla, paikkana on Helsingin Nosturi ja päiväksi on sovittu 21. heinäkuuta. Yhtye on omalaatuinen sekoitus metallia, stoneria sekä klassista rokkia á la Thin Lizzy, Black Sabbath, MC5, Lynyrd Skynyrd, Nashville Pussy ja Motörhead. Toisin sanoen kyse on täydellistä bilemusiikkipläjäyksestä, jossa tarttuvat kitarariffit yhdistyvät laulaja Valient Himselfin raakaan laululliseen ulosantiin.

Vuosituhannen vaihteessa perustettu yhtye on tunnettu tiukoista keikoistaan ja kovasta työmoraalistaan: reilun parin sadan keikan vuosivauhdilla yhtye on ehtinyt kiertää puolet maapallosta – vaikka yhtye on omien sanojensa mukaan Venuksen ytimestä. Vuonna 2008 yhtye oli jo tulossa Suomeen Turbonegron lämmittelijänä, mutta kiertueen peruunnuttua jäimme ilman Tampereen ja Helsingin keikkoja. Valient Thorrin kiertuekumppaneina on vuosien varrella nähty toinen toistaan kovempia maailmanluokan yhtyeitä, kuten Gogol Bordello, Eagles of Death Metal, Fu Manchu, Mastodon sekä Motörhead.

Suomen debyyttikeikan ennakkoliput tulevat myyntiin Tikettiin keskiviikkona 17.4. Ennakkoliput maksavat 15€. Mikäli lippuja jää vielä myyntiin ovelle, niitä on mahdollista lunastaa paikan päältä pari euroa ennakkohintaa kalliimmalla. Illan lämmittelijänä toimii vastikään debyyttilevynsä Night of The Lizardsin julkaissut vaasalais-helsinkiläinen rock´n´roll spektaakkeli Thunderbaum.

VALIENT THORR (USA / Volcom Ent) + supports
Helsinki, Nosturi 21.7.2013
Liput 15/17€
Ennakko: Tiketti
www.tiketti.fi

Kommentit