Valitettavan ”ihan kiva” -tasoista black metalia – arvioissa Tuhonsiemenen ”Katkeransuloinen”

Jyväskyläläinen, vuonna 2011 perustettu lähestyy Kaaoszinen toimitusta suomeksi lauletun black metalin voimin. ”Katkeransuloinen” on yhtyeen toinen täysmittainen albumi ja ensimmäinen, jota voi sanoa studiolaatuiseksi talleenteeksi. Watercastlessa nauhoitettua levyä ei ole lähdetty liikoja hiomaan, vaan soundi on pyritty saamaan mahdollisimman luonnollisen kuuloiseksi. Uuden lätyn lisäksi bändillä on plakkarissaan aiempi albumi ”Läpi unen kerrosten” sekä muutama pienjulkaisu.

Tuhonsiemenen musta metalli ei ole sieltä kaikkein primitiivisimmästä päästä, ja ”Katkeransuloiselle” on päätynyt myös jonkin verran pientä kikkailua. Melodiapuolta ei myöskään ole unohdettu. Filosofisiin sanoituksiin on selvästi kiinnitetty huomiota, ja tämä onkin selkeästi yhtyeen vahvuus. Jokin musiikissa kuitenkin tökkii. Syyllinen löytyy sävellyspuolelta; valitettavasti biisimateriaali on keskinkertaista ja jotenkin keskeneräisen kuuloista. Aivan kuin hyviä ideoita ei olisi tarpeeksi. Vaikka soundeihin on saatekirjeen mukaan panostettu, kuulostavat nekin allekirjoittaneen korviin ikävän tunkkaisilta.

Valitettavasti Tuhonsiemen ei tällä kertaa itänyt allekirjoittaneen korvakäytäviin. ”Katkeransuloisesta” ei saa otetta, eikä tunkkainen soundimaailma ainakaan helpota kuuntelukokemusta. Biisimateriaali ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi tasokasta, jotta mielenkiinto pysyisi yllä. Lyhyestä kestostaan huolimatta ”Katkeransuloinen” ei kanna loppuun asti. Vähän tuntuu nyt siltä, että Tuhonsiemen on bändinä vielä jokseenkin keskeneräinen, mutta tästä on toki suunta vain ylöspäin.

6/10

Kappalelista:

1. Huoran rukous
2. Tuhonsiemen
3. Katkeransuloinen
4. Astraalitalo
5. Kaikujen kirkko
6. Golgatanmarssi

Tuhonsiemen Facebookissa

Kommentoi julkaisua