Valmistaudu kohtaamaan teloittajasi – arviossa Fateful Finalityn pahansuopainen ”Executor”

Saksalainen thrash metal -yhtye Fateful Finality on julkaissut uransa aikana neljä pitkäsoittoa, joista viimeisin, ”Executor”, ilmestyi viime vuoden loppupuolella. Yhdeksän kappaletta sisältävä ”Teloittaja” on raivokas rutistus, jolla saadaan nauttia turpaan vetävistä riffeistä ja aggressiosta. Ero edeltävään albumiin, ”Mankindiin” on siinä, ettei tällä levyllä kuulla kevyempiä lauluosuuksia kuin muutamalla kappaleella.

Erona ”Mankind”-albumiin on myös se, että ”Executor”-albumi rakentuu yhden teeman ympärille. Tuo teema on synti, ja tarkemmin sanottuna seitsemän kuoleman syntiä, joita tuodaan esiin niin kansitaiteessa kuin sanoituksissakin. Kuoleman synnit eivät ole ideana ennenkuulumaton mutta kuitenkin mielenkiintoinen teema, joka istuu hyvin aggressiiviseen tulkintaan.

”Executor” alkaa yllättäen instrumentaalisella introlla, jolla tietenkin pyritään vain harhauttamaan kuulijoita – raivokas ”Fire And Brimstone” paljastaa levyn todelliset karvat. Sen jälkeen tuli on irti aina ”Expect Your Executoriin” saakka, joka alkaa rauhallisesti mutta eskaloituu myös väkivaltaisen ankaraksi. Henkilökohtaisesti minua eniten miellyttänyt kappale albumilla on synkeähkö ”Rot”, jota ei tykitetä läpi samanlaisella apinanraivolla kuin aiempia kappaleita. Kappaleessa on myös tietynlaista hengenheimolaisuutta Panteran suuntaan. ”Rot” on myös varmistanut tarttuvilla kertosäkeistöillään sen, että kappale on soinut viime aikoina tasaisesti päässäni. Levyn päättävä lainakappale Iron Maideniltä on myös hieman kevyempi veto mutta niin ikään onnistunut uudelleentulkinta.

Kaiken kaikkiaan Fateful Finalityn neljäs pitkäsoitto on tulikivenkatkuinen runttaus, joka ei jätä sanattomaksi. Saksalaisyhtyeen murjova ja ammattitaitoinen ote saa vakuutettua, ja koko komeuden kruunaavat ”Rot” ja Iron Maidenin Moonchild”-kappaleen tributointi. Jos raivokas ja hengästyttävän nopeatahtinen metallimusiikki on sinun juttusi, suosittelen tutustumaan ”Executoriin”.

8/10

Kappalelista:

  1. Time Has Come
  2. Fire And Brimstone
  3. The Raid
  4. Wreckage Of The Flush
  5. Expect Your Executor
  6. They Breed The Dead
  7. Rot
  8. Venomous
  9. Moonchild (Bonus)

Fateful Finality Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua