Valokeilassa uusi musiikki – viikon 17/2016 kiinnostavimmat uudet kappaleet listattuna

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 1.5.2016

CoughViikon aikana tulee niin paljon uutta musiikkia jo pelkästään rockin ja metallin saralla, että osa siitä menee varmasti monilta ohi. Siksi ajattelimme ruveta kasaamaan joka viikon päätteeksi yhteen listaan kiinnostavimmat uudet kappaleet koko viikon ajalta. Kaikkia kappaleita ei tietenkään voi listaan mahduttaa, koska silloin siitä tulisi mahdottoman pitkä. Jokaisessa listassa tulee siis olemaan noin 10-15 viimeisen viikon aikana julkaistua kappaletta niin pieniltä kuin suuriltakin yhtyeiltä edustaen eri tyylilajeja mahdollisimman monipuolisesti.

Hatebreed – ”Looking Down the Barrel of Today
Metallinen hardcore-yhtye Hatebreed tullaan näkemään kesällä Tuska Open Air -festivaaleilla. Yhtyeen uusi ”The Concrete Confessional” -albumi julkaistaan 13.5. ja ainakin parin julkaistun biisin perusteella tulossa on melkoisen raskas ja vihainen levy. Sopii toivoa, että Tuskassakin kuultaisiin uutta tuotantoa.

Outo Valo – ”Palapeli
Svart Recordsille vastikään kiinnitetty rosoinen rock-yhtye Outo Valo työstää tällä hetkellä minialbumia, jonka julkaisun on tarkoitus tapahtua syyskuussa. Muunmuassa Miettiin– ja Kakka-hätä 77 -yhtyeissä vaikuttava jäsenistö on luonut melodiselle rock-musiikilleen melko koruttoman ja haikean äänimaailman eikä musiikki itsessäänkään ole sieltä pirteimmästä päästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Cough – ”Dead Among the Roses
Coughin sludgesta on kauneus ja hyvä meininki kaukana. Piinava tunnelma, raskaasti laahaavat riffit ja kylmä laulu virittävät ilmoille varsinaisen maailmanlopun tunnelman, kuten kuullaan uudella ”Dead Among the Roses” -kappaleellakin. Silti sen musiikissa on jotain viettelevää ja puoleensavetävää mystisyyttä. Uusi ”Still They Pray” -albumi on Coughin ensimmäinen kuuteen vuoteen ja sitä päästään kuuntelemaan kesäkuun kolmantena päivänä.

Gruesome – ”Raped by Darkness
Voidaan varmaankin jo puhua jonkinlaisesta death metalin superkokoonpanosta, kun samassa yhtyeessä vaikuttaa jäseniä sellaisista yhtyeistä kuin Exhumed, Possessed ja Malevolent Creation. Death metal -veteraanien yhteisprojekti Gruesome on saanut valmiiksi uuden ”Dimensions of Horror” -EP:n, joka julkaistaan 20.5.2016. ”Raped by Darkness” -kappaleelle on ainakin vangittu hyvin vanhan koulukunnan death metalin syvin olemus.

Mikko Joensuu – ”Warning Sign
Myös Mikko Joensuu on yksi Svart Recordsin tuoreimmista kiinnityksistä. ”Autumn 1” -debyyttialbumi ilmestyy 10.6., mutta siltä on julkaistu jo pari kappaletta kuunneltavaksi. Uusi ”Warning Sign” -kappale maalailee haikeasti toiveikkaita tunnelmia pehmeän ja kauniin folkmusiikin muodossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Grand Magus – ”Forged in Iron – Crowned in Steel
Jo kahdeksanteen albumiinsa edennut heavy metal -yhtye Grand Magus iskee pöytään jälleen kasan tarttuvia riffejä ja melodioita uudella ”Forged in iron – Crowned in Steel” -kappaleellaan. Tämä ja aiemmin julkaistu kappale ”Varangian” saavat 13.5. julkaistavan ”Sword Songs” -albumin kuulostamaan todella lupaavalta.

Sunstorm – ”Everything You’ve Got
Monissa rock-musiikin suuryhtyeissä ansioitunut laulaja Joe Lynn Turner vaikuttaa nykyisin Sunstorm-nimisessä yhtyeessä, jonka uusi ”Edge of Tomorrow” -albumi julkaistaan 13.5.2016. Turnerin aikaisemmista yhtyeistä Sunstormin musiikki on lähimpänä Rainbow’n AOR-aikakautta. Sunstormin ote on kuitenkin huomattavasti mahtipontisempi ja joitakin viitteitä on huomattavissa jopa sinfonisen metallin ja power metalin suuntaan. Uusi ”Everything You’ve Got” -kappale on varsinainen hyvän tuulen motivaatiobiisi.

Death Angel – ”Hatred United/United Hate
Thrash metal -yhtye Death Angelin uudelta ”The Evil Divide” -albumilta on jo kuultu useampikin vakuuttava kappalenäyte. Musiikkivideon kanssa vastikään julkaistu ”Hatred United/United Hate” -kappale jatkaa aikaisempien kappaleiden aggressiivista ja brutaalia linjaa.

Beyond All Recognition – ”Kill(h)er
Metalcore-yhtye Beyond All Recognitionin nimikkoalbumi julkaistaan toukokuun 27. päivänä. Nuoren yhtyeen tarina on vasta alussa, mutta monet metalcore-fanit ovat jo vakuuttuneet sen taitotasosta. Mikäli Beyond All Recognitionin tuotanto ei ole vielä tuttua, suosittelemme aloittamaan tutustumisen uudesta ”Kill(h)er”-kappaleesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pierce The Veil – ”Circles
Post-hardcore -yhtye Pierce The Veilin uusi ”Misadventures”-albumi julkaistaan 13.5.2016. Popahtava melodia sopii yllättävän hyvin yhteen raskaahkoiden riffien ja tunkkaisen äänimaailman kanssa uudella ”Circles”-kappaleella.
Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Luetuimmat

Uusimmat