Valokeilassa uusi musiikki – viikon 9/2016 kiinnostavimmat uudet kappaleet listattuna

tombstoned promo photoViikon aikana tulee niin paljon uutta musiikkia jo pelkästään rockin ja metallin saralla, että osa siitä menee varmasti monilta ohi. Siksi ajattelimme ruveta kasaamaan joka viikon päätteeksi yhteen listaan kiinnostavimmat uudet kappaleet koko viikon ajalta. Kaikkia kappaleita ei tietenkään voi listaan mahduttaa, koska silloin siitä tulisi mahdottoman pitkä. Jokaisessa listassa tulee siis olemaan noin 10-15 viimeisen viikon aikana julkaistua kappaletta niin pieniltä kuin suuriltakin yhtyeiltä edustaen eri tyylilajeja mahdollisimman monipuolisesti.

– ”Same Ol’ Blues
Shiraz Lane on uusi ja lupaava tulokas kotimaisen hard rockin kentällä. Ahkerasti keikkailleen yhtyeen debyyttialbumi ”For Crying Out Loud” ilmestyy 15. huhtikuuta, mutta siltä ollaan saatu esimakua jo parin kappaleen verran, joista uusimpana tarttuva rock-balladi ”Same Ol’ Blues”.

– ”Taken” feat. Rou Reynolds
Djentiä ja räppiä yhdistelevän Hacktivistin odotettu debyyttialbumi ”Outside the Box” julkaistiin tällä viikolla. Kyseiseltä albumilta julkaistiin heti viikon alkuun musiikkivideon kanssa ”Taken”-niminen kappale, jolla kuullaan myös Enter Shikari -vokalisti Rou Reynoldsia.

– ”The Foul Stench of Vomiting Blood
1990-luvun lopussa perustettu death metal -partio Gloria Morti on saanut aikaan uuden albumin neljän vuoden tauon jälkeen. Ensi kesän Nummirockiin kiinnitetyn yhtyeen ”Kuebiko”-albumi julkaistaan 18.3. Willowtip Recordsin kautta. Levyltä on julkaistu jo pari kappaletta, joista viimeisin on ”The Foul Stench of Vomiting Blood”.

– ”Cannon Fodder
Pitkän linjan grindcore-yhtye Rotten Soundilla on allaan jo kuusi täyspitkää albumia ja monia pienempiä julkaisuja. 18.3. julkaistavalta ”Abuse to Suffer” -nimiseltä seitsemänneltä albumilta saatiin tällä viikolla ennakkoon kuunneltavaksi ”Cannon Fodder” -niminen kappale.

– ”Miinuksella
Pari vuotta sitten paluun tehnyt pop punk -yhtye Juustopäätkin julkaisi tällä viikolla uutta musiikkia. Viime vuonna julkaistun uuden albumin jälkeen ei ole mitään varmaa tietoa seuraavasta albumista, mutta kiinnostusta kuulemma olisi edellisen albumin ja paluukeikkojen hyvän menestyksen myötä. Mahdollista uutta albumia odotellessa Juustopäät julkaisi yksittäisenä singlenä ”Miinuksella”-kappaleen.

– ”Let It Sleep
Maailman suosituimpien metalcore-yhtyeiden joukkoon lukeutuvan Asking Alexandrian uutta albumia on odotettu jo kolmisen vuotta. Fanien odotus palkitaan viimein 25. maaliskuuta, jolloin ”The Black”-niminen albumi julkaistaan. Albumilta on saatu jo etukäteen pari kappaletta, kuten perjantaina julkaistu ”Let It Sleep”.

. – ”Rise
Mötley Crüen jäätyä eläkkeelle Sixx A.M. on nyt basisti Nikki Sixxin pääprojekti. Sixxin lisäksi yhtyeessä vaikuttavat laulaja-kitaristi James Michael ja Guns ’n’ Rosesissa aiemmin soittanut kitaristi DJ Ashba. Uuden ”Prayers for the Damned Volume 1” -albumin on määrä tulla pihalle 29.4., mutta sitä odotellessa voi kuunnella levyltä jo julkaistun ”Rise”-kappaleen.

-”V
Muunmuassa sludgea, black metalia ja post-metalia musiikissaan sekoitteleva Tombs on viime aikoina työstänyt uutta ”All Empires Fall” -EP:tä, joka julkaistaan huhtikuun ensimmäisenä päivänä. EP:n ”V”-kappale julkaistiin jo tällä viikolla.

– ”And I Told You
Erittäin lupaava nuori stoner/doom metal -yhtye Tombstoned on viimein saanut valmiiksi toisen albuminsa. Levy julkaistaan Svart Recordsin kautta 22.4. ja siltä on kuunneltavissa jo ”And I Told You” -niminen kappale.

Avatar – ”For the Swarm
Omintakeisen melodeath-yhtye Avatarin uuden ”Feathers & Flesh” -albumin julkaisupäiväksi on varmistunut 13. toukokuuta. Albumilta julkaistiin hiljattain musiikkivideon kanssa ”For the Swarm” -kappale.

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua