Valonkantajat lopettaa toimintansa: yhtyeen uran viimeiseksi kappaleeksi jäävä ”Ensimmäisen Maailman Ongelmat” kuunneltavissa

Vuonna 2010 toimintansa aloittanut, Suomen metalli- ja rock-kenttää outoudellaan hämmentänyt julkaisee perjantaina 14.5.2021 singlen nimeltä ”Ensimmäisen Maailman Ongelmat”. Julkaisu jää todennäköisesti bändin viimeiseksi, koska yhtye on ilmoittanut lopettavansa toimintansa tämän julkaisun myötä. Valonkantajat julkaisi urallaan yhden EP:n (”Lupaus”, 2011) sekä kolme pitkäsoittoa: ”Tuomittu Elämään” (2012), ”Pimentola” (2015) ja ”Vastavirtaan” (2017).
Viimeisen singlen tekemiseen osallistuivat Valonkantajien alkuperäisjäsenet Jarkko ”Jaake” Nikkilä (laulu, kitara), Juha Korpinen (rummut) sekä Ville Saloranta (soolokitara). Kappaleessa soittaa peräkkäin peräti kolme soolokitaristia: Nikkilä, Saloranta sekä soolokitaristin tonttia viimeisimpänä Valonkantajissa hoitanut, ex-Children of Bodom -kitaristi, Alexander Kuoppala.

Valonkantajien kolmas levy (’Vastavirtaan’) veti minulta säveltäjänä ja tuottajana takin aivan täydellisesti tyhjiin. Siihen levyyn annettiin kaikki. Töitä oli paiskittu bändin eteen niska limassa vuosikausia, mutta silti tuntui että homma junnaa täysin paikallaan. Samalla soittamisesta ja treenaamisesta oli kadonnut tärkein, yhdessä tekemisen rentous ja ilo. Kun sitten uusia sävellyksiä ei tullut työpöydälle kuin yksi, homma oli selvä. Oli parempi saattaa homma napakasti päätökseen kuin julkaista levyllinen väkinäisiä B-luokan kappaleita. Poistumme lavalta, mutta teemme sen tämän kappaleen myötä kenellekään nöyristelemättä ja keneltäkään anteeksi pyytelemättä. Rytinällä.”
– Jaake Nikkilä, Valonkantajat

Voit kuunnella kappaleen tästä:

Linkki ”Ensimmäisen Maailman Ongelmat” -digijulkaisuun: https://orcd.co/rpredkg

Kommentoi julkaisua