Vanhemmat vaativat kanadalaisen rehtorin siirtämistä toiseen kouluun näkyvän Iron Maiden -fanituksen takia: syyttävät saatanallisten symbolien esittämisestä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 11.10.2021

Vuonna 2021 metallifanit eivät kohtaa enää läheskään niin paljoa negatiivista huomiota ja syyttämistä kuin vielä jonkin aikaa sitten. Metallibändien kuvasto ja musiikki eivät tänä päivänä ole sitä kaikista paheksutuinta, mutta poikkeuksiakin löytyy.

Kanadan Ontariossa sijaitsevan Eden High Schoolin rehtori Sarah Burns fanittaa näkyvästi metalliyhtye Iron Maidenia, jonka paitoja ja muita fanituotteita hänellä on usein yllään. Kaikkien oppilaiden vanhempien mielestä Burnsin fanitus ei kuitenkaan ole soveliasta.

Vanhemmat ovat käynnistäneet vetoomuksen erottaa Burns. He kiistävät syynä olevan pelkän Iron Maidenin fanituksen, vaan metallimusiikkiin liittyvän pirunsarvi-käsimerkin näyttäminen.

”Huolestuneina vanhempina, joilla on vaikutuksille alttiita lapsia Eden High Schoolissa St. Catharinesissa, Ontariossa, olemme syvästi järkyttyneitä siitä, että koulun rehtori näytti räikeästi satanistisia symboleja ja uskollisuuttaan satanistisille käytännöille julkisilla sosiaalisen median alustoillaan, joissa kaikki oppilaat voivat nähdä ne”, vanhempien vaatimuksessa sanotaan.

”Koulumme perustuu kaikkien osallisuuteen, ja satanististen symbolien avoin esittäminen (julkisella sosiaalisen median foorumilla), joka on suoraan vastoin koulua edustavien perheiden suuren enemmistön periaatteita, ei ole osallisuutta. Vanhempina vaadimme hänen siirtämistään toiseen kouluun. Pyydämme teitä korvaamaan hänet toisella rehtorilla, joka on linjassa Edenin perheiden arvojen kanssa eikä sabotoi näiden arvojen opetusta tai ylläpitämistä eikä yritä tutustuttaa vaikutuksille alttiita oppilaita satanistisiin käytäntöihin tai symboliikkaan.”

Vetoomus on jutun kirjoitushetkellä poistettu. Se sijaitsi kuitenkin täällä.