Vanishing Kidsin ”Heavy Dreamer” on tuhti annos happoista hippirockia

Wisconsinista kotoisin oleva psykedeelinen rock -yhtye Vanishing Kids julkaisi jo hyvän tovin sitten viidennen albuminsa, mutta kun ”Heavy Dreamer” onnistui nyt viimeinen kaappaamaan mielenkiintoni, päätin, että albumi ansaitsi muutaman sanasen. Nikki Drohomyrekyn, Jason Hartmanin, Jerry Sofranin ja Hart Allan Millerin muodostama Vanishing Kids luottaa viimeisimmällä julkaisullaan utuisiin soundeihin, joita on synnytetty niin säröisten riffien kuin kosketinsoittimien avulla. Myös Drohomyrekyn vaikeroiva ja lennokas ääni on tärkeä osa väripaljettia, jolla musiikkiin luodaan syvyyttä sekä purevuutta. Psykedeelisyyden ja stoner rockin piirteiden ohessa usealla kappaleella on kuultavissa myös progehtavuutta, joka oikeastaan istuu paremmin kuin hyvin Vanishing Kidsin kaltaiseen, vahvoja tunnelmia sisältävään musiikkiin.

Vanishing Kids on onnistunut luomaan ”Heavy Dreamer” -albumistaan nimensä mukaisen. Levy on paikoitellen hyvinkin raskas psykedeelisen ja utuisen soundinsa takia. Äänitettä voi myös hyvällä omalla tunnolla kutsua ”uneksijaksi”, sillä sen äänimaisema on hyvin unimainen ja mielikuvituksellinen. Albumilta löytyy monta hienoa sävellystä, kuten ”Creation”, ”Heavy Dreamer” ja ”Mockingbird”. Erityisen vaikuttava kappale omiin korviini oli ”Eyes Of Secrets”, jossa on paikoitellen hyvinkin aavemainen ja painostava soundi.

Kokonaisuutena ”Heavy Dreamer” on tuhti annos hypnoottista rockia, joka vaatii oman sulatteluaikansa. Albumin parhain iskukyky sijaitsee levyn ensimmäisellä puoliskolla, mutta ”Eyes Of Secrets” ja ”Rainbows” ovat myös ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Levyn jälkipuolisko saattaa hieman turruttaa psykedeelisyytensä puolesta, mutta ehkä se on ollut myös tarkoituskin? Vanishing Kids on onnistunut luomaan monipuolisen albumin, joka vaatii aikaa ja keskittymistä auetakseen kunnolla. Vaivannäkö kuitenkin kannattaa, sillä Vanishing Kidsillä on hyvä ja persoonallinen ote synnyttää happoista rockia.

6½/10

Kappalelista:

  1. Creation
  2. Heavy Dreamer
  3. Without A Sun
  4. Mockingbird
  5. Eyes Of Secrets
  6. Reaper
  7. Rainbows
  8. Magnetic Magenta Blue

Vanishing Kids Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua