Varg Vikernesille tarjottiin 300 000 puntaa kahdesta Burzum konsertista Lontoossa – Vikernes kieltäytyi: ”En tee jotain saadakseni rahaa, saan rahaa kun teen jotain”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 19.3.2018

Black metal -yhtye Burzumin perustajan tunnettu, murhasta ja tuhopoltoista vankeustuomion kärsinyt Varg Vikernes kertoo tuoreella YouTube -videollaan syitä sille, miksi Burzum ei koskaan esiinny livenä. Vikernesillä on videopalvelu YouTubessa oma käyttäjätilinsä ”ThuleanPerspective”, jossa Vikernes jakaa ajatuksiaan elämästään ja maailmasta. Uudella ”Burzum Live!? (Happiness)” -videollaan Vikernes kertoo, että hänelle tarjottiin 300 000 puntaa kahdesta Burzum -konsertista Lontoossa. Vikernes ei kuitenkaan suostunut tarjoukseen:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Minulle tarjottiin muistaakseni 300 000 Englannin puntaa muutama vuosi sitten, jotta soittaisin kaksi konserttia Lontoossa. Ja kuten varmasti viimeistään nyt tiedätte, minä sanoin ei. Haluan mieluummin olla kotona ja vaihtaa autoni öljyt, kerätä mädäntyneet puut metsästä entiselle maatilalleni, haluan mieluummin viettää aikaa perheeni ja lapsieni kanssa, haluan mieluummin viettää aikaa istuen autossa ja puhuen teille, jotka tilaatte ThuleanPerspectivea.

En välitä paskaakaan rahasta. En koskaan tee mitään vain, jotta saisin rahaa. Teen kyllä rahaa, mutta vain siksi, että teen jotain. Siinä on suuri ero. En tee jotain saadakseni rahaa, saan rahaa kun teen jotain. Minulle livenä soittaminen ei ole kiehtovaa, se olisi uhraus, liian iso uhraus minulle tehtäväksi. Koska en pidä siitä. En halua. En halua olla poissa kotoa ja perheeni luota vain harjoitellakseni joidenkin metallistien kanssa. En halua mennä Lontooseen, se on viimeinen paikka Euroopassa, johon haluaisin mennä. Mielestäni livenä soittaminen on hävettävää. Lavalla on joku narsistinen, itsekeskeinen paskiainen, joka juoksee ja huutaa: ’minä minä minä, katsokaa minua’. En pidä sellaisesta huomiosta. Hädin tuskin siedän sitä huomiota, jota saan YouTube -kanavastani.”