Varg – Wolfskult

Hiukan jättää kysymysmerkkejä ilmaan tämä saksalaiskvartetin kolmas täyspitkä. En ole yhtyeen aiempaan tuotantoon perehtynyt, mutta jos tyyli on ollut myös aiemmilla julkaisuilla samankaltainen, niin varmasti jo eräs Jon Nödtveidt (Dissectionin edesmennyt keulahahmo, R.I.P.) kääntyilee kohta haudassaan.

Nimittäin sen verran hämmästyttävän ja välillä jopa häiritsevän samankaltaiselta Varg tuon legendaarisen ruotsalaisyhtyeen kanssa ainakin uusimmalla levyllään kuulostaa, erona tosin on Vargin esiintyminen saksankielellä. Esimerkiksi levyn aloitusraitana toimiva ”Wir Sind Die Wölfe” on hetkittäin kuin Vargin oma versiointi kappaleesta ”God Of Forbidden Light” (Dissectionin viimeiseksi jääneeltä albumilta ”Reinkaos”), vaikka ei yhtye varsinaisesti suoraan mitään kopioikaan.

”Wolfskult” on kuitenkin kaikesta huolimatta jopa loistava levy. Sen vahvasti ruotsivaikutteinen black/death metal on melodioiltaan tarttuvaa ja toimivaa koko levyn läpi, eikä äänimaailmassa saati soitossa löydy juurikaan valittamisen aihetta. Saksankielinen laulanta tosin latistaa hieman tunnelmaa, koska allekirjoittaneen saksankielen taito on hyvin pitkälle sitä, mitä on aikoinaan ko. valtion aikuisviihteestä oppinut, tästä nyt on kuitenkin turha yhtyettä syyttää.

Silti mietin pitkään meneekö yhtyeen Dissection kloonaaminen kuitenkin jo hyvän maun rajojen ulkopuolelle, sillä siinä tapauksessa pisteet levylle olisivat tippuneet erittäin lähelle nollaa. Armeliaalla tuulella kun olen, totean että Varg pysyy rajojen sisäpuolella, niukasti mutta varmasti, joten pisteet tulevat ainoastaan hyvästä levystä. Muutama miinuspiste täydellisestä omaperäisyyden puuttumisesta on kuitenkin annettava.

8/10

Kappalelista:

1.Jagd
2.Wir Sind Die Wölfe
3.Schwertzeit
4.Wolfskult
5.Naglfar
6.Glorreiche Tage
7.Phönix
8.Blutdienst III
9.Sehnsucht
10.Glutsturm

www.myspace.com/varghorde

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua