Väriloistoa ja tunteiden vuoristorataa – Tamperelaisen LULUAn debyyttialbumi “Lulua” julkaistaan 17.3.

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 16.3.2023

Rock-yhtye LULUA julkaisee omaa nimeään kantavan debyyttialbuminsa perjantaina 17.maaliskuuta. Tamperelaisen kokoonpanon esikoislevy ”Lulua” on täynnä energiaa ja tunteita. Vaikka yhtyeen soundin ytimessä on rock ja pop, kappaleista löytyy myös vivahteita muun muassa iskelmästä ja bluesista. Albumin julkaisijana toimii Eclipse Music.

”Levymme on täynnä väriloistoa ja kovaa tykitystä tunteesta toiseen. Bändi rokkaa hienosti yhteen ja soittamisen ilo on kyllä raidoilla läsnä. Meillä oli kyllä erittäin kivaa yhdessä – naurettiin, äänitettiin, syötiin, juotiin ja sit taas äänitettiin. Kyllä musan tekeminen on parasta, kun sitä saa duunata hyvien ystävien ja saunan kera”, yhtye iloitsee.

Tulevalta levyltä on aiemmin julkaistu singlet ”Elefantin hautausmaa”, ”Lulu” ja ”Hautajaiset”, jotka ovat saaneet loistavan vastaanoton sekä liudan radiosoittoa. Vielä ennen albumijulkaisua lohkaistaan neljäs ja viimeinen ennakkosingle ”Vuonot”, joka ilmestyy suoratoistopalveluihin perjantaina 3. maaliskuuta.

”Tämä biisi oli ensimmäisiä kappaleita, joita alettiin työstämään levylle. Se oli myös ensimmäinen kappale, jolla lähestyimme levy-yhtiöitä. Uskomme, että juuri tämän kappaleen myötä saimme levytyssopimuksen ja homma lähti isolla rytinällä liikkeelle. ‘Vuonot’ kertoo miten elämän jakaminen yhdessä kahdestaan on loppujen lopuksi kuitenkin parempaa kuin sen kokeminen yksin”, yhtye avaa.

Pian ilmestyvä albumi on äänitetty JaBa Studiolla Hankasalmella. Levyn tuottajana toimii yhtyeen kitaristinakin tunnettu Samuli Erkkilä ja miksauksesta sekä masteroinnista vastaa Jesse Vainio.

Kaksi vuotta sitten perustetun LULUAN johtohahmoina ja solisteina toimivat Miia Lepola ja Vesa Holmala, jotka molemmat ovat vaikuttaneet musiikkialalla jo pidempään. Lepolaan on voinut aiemmin törmätä Lepolan Akka & Kulkutauti -kokoonpanossa sekä Pink Floyd -tribuuttiyhtye Pulsessa. Arkielämässään Lepola työskentelee musiikkiterapeuttina KELA:n nuorille suuntamassa kuntoutuspsykoterapiassa ja toimii yhtenä perustajajäsenenä taideterapioihin erikoistuneessa terapiatalossa Tampereella.

Vesa Holmala on julkaissut Holmala-artistinimellä albumit ”Kuka minä oon” (2017) ja ”Sakar” (2020), jotka ovat poikineet liudan radiosoittoa. Holmala on voittanut myös Bauer Median Unelmastudio-kisan vuonna 2020. Lisäksi Holmala tunnetaan valokuvataiteilijana – taskussaan hänellä on muun muassa Eisa Maestro -valokuvakilpailun voitto 2021 ja hän on yksi Suomen Fujifilm Ambassadoreista.

Yhtye lähtee alkukeväästä C’moon LULUA -kiertueelle juhlistamaan debyyttialbumiaan ja virallinen levyjulkaisukeikka nähdään Tampereen YO-talolla 23. maaliskuuta.

C’MOON LULUA -kiertue

17.3. Suisto, Hämeenlinna (+ Uniklubi)

23.3. Yo-talo, Tampere (Levyjulkkarit)

29.3. Bar Loose, Helsinki

6.4. Ravintola Sarvi, Kyröskoski 

11.4. Metso Live, Tampere

14.4. Poppari, Jyväskylä

21.4. Taphouse, Seinäjoki

12.5. Hönöbaari, Tampere

Facebook 

Instagram 

Spotify 

YouTube