Kuva: Daniel Berbig

Varjo julkisti loput artistit – mukana muun muassa Danko Jones (CAN) ja Roc Boyz (NO)

Kirjoittanut Ingeborg Roos - 22.2.2024

Oulun Kuusisaaressa 14.–15.6. järjestettävä Varjo-festivaali on julkistanut koko ohjelmansa. Varjon lavoille astelevat kanadalainen rockyhtye Danko Jones, Norjan suosituin rap-yhtye Roc Boyz, vuoden ainoan keikkansa Kuopion yläpuolella tekevä JJYLLI & KUOPPIS – MUSIC OF KINGSTON WALL, legendaarinen Egotrippi sekä suomiräpin eklektinen edelläkävijä Melo.

Aiemmin julkistettuja artisteja ovat Scandinavian Music Group, joka tekee spesiaalikeikan huippumuusikoista koostetun Ikuiset ystävät -puhallinkvartetin kera, kulttibändi AknestikArppa, Bee, Karri Koira, Ruusut, Paperi T, Lauri Haav, Pehmoaino, Business City, emma & matilda sekä The Southgates.

Ajankohtaisesta ja vetovoimaisesta ohjelmastaan tunnetun festarin kattaus on promoottori Roope Sulkalan mielestä Varjon tähänastisen historian paras.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Olemme todella tyytyväisiä tämän vuoden ohjelmistoon. Varjoon on onnistuttu kasaamaan erittäin ajankohtainen ja laadukas kotimaisten artistien ohjelmisto sekä mielenkiintoisia kansainvälisiä kiinnityksiä, kuten yli 150 miljoonaa kertaa striimannut, norjalainen rap-ryhmä ROC BOYZ sekä energisistä livekeikoista tunnettu legendaarinen DANKO JONES.”

Edullisten Early Birds -lippujen myynti jatkuu ohjelman julkistuksesta huolimatta vielä helmikuun loppuun asti. Normaalihintaiset kahden ja yhden päivän liput tulevat myyntiin 1.3., jolloin myös festivaalin päiväkohtainen ohjelma julkistetaan.

Varjon lanseeraama Yhdessä Varjoon -kampanja jatkuu

Yhdessä Varjoon -kampanja tarkoittaa käytännössä sitä, että yhdellä lipulla pääsee kaksi. Kampanjan – ja myös normaalihintaisten lippujen maltillisten hintojen tavoitteena on, että mahdollisimman moni pääsisi Varjoon esimerkiksi taloudellisesta tilanteesta riippumatta.
Roope Sulkala summaa:

”Viime aikoina mediassa on ollut paljon keskustelua festivaalilippujen hinnannoususta, mutta Varjossa olemme pyrkineet pitämään liput kohtuuhintaisina ja tapahtuman mahdollisimman saavutettavana kaikille.” 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Festivaali myy tänäkin vuonna vain 5000 lippua, vaikka Kuusisaaren tapahtuma-alueelle mahtuisi nelinkertainen määrä. Varjo halutaan pitää keskikokoisena festivaalina, jolloin on mahdollista keskittyä palvelujen laatuun ja toimivuuteen sekä yleiseen viihtyvyyteen.

Musiikin, rennon tunnelman ja hyvän ruoan ja juoman lisäksi festivaalilla on nähtävillä aluetaidetta, joka on vakiintunut merkittäväksi osaksi Varjon ohjelmistoa. Festivaali hakeekin parhaillaan taiteilijoita ja teoksia kaikilta taiteenaloilta. Haku on auki 14.4. asti, ja hakulomake löytyy tapahtuman nettisivuilta osoitteesta varjofestivaali.fi

Varjo Oulun Kuusisaaressa 14.–15.6.2024.
Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Liput myynnissä osoitteessa Ticketmaster.fi ja 45 Specialin lippukaupassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy