Varjola sai esikuvansa vierailemaan uudella singlellään – ”Kyynelvirrat”-kappaleella kuullaan Raaka-Aineen Tommi Fäldtiä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 30.5.2021

Helsinkiläinen modernia rockia soittava nelikko Varjola julkaisi uuden singlensä ”Kyynelvirrat”. Kappaleella vierailee Varjolan suosikkiyhtyeisiin lukeutuvan Raaka-Aineen Tommi Fäldt.

“Tutustuimme Tommiin internetin ihmeellisen maailman kautta. Jossain kohtaa puheeksi tuli mahdolliset yhteistyökuviot. Tommin saaminen meidän biisille oli aika absurdi idea, kun ollaan kuitenkin pitkään diggailtu Raaka-Aineen saundia ja meininkiä”, bändi kertoo.

“Olimme pyörittelemässä uusia demojamme, kun tämän kyseisen biisin kohdalla lamppu välähti: tähän on saatava Tommi messiin! Pidimme porukalla etäpalaveria jo seuraavalla viikolla biisin maaliin viemisestä, joten suhteellisen nopeasti ja vaivattomasti kappale muovautuikin täksi versioksi, mikä nyt on kuultavissa.”

Tänä vuonna komeasti Radio Rock Starba -kisassa finaaleihin yltänyt Varjola on ymmärrettävästi fiiliksissä biisistä, sekä erityisesti Tommin saamisesta mukaan vierailemaan.

“Tommi on kyllä kivenkova ammattilainen ja mahtava tyyppi! Tämä proggis oli kaikinpuolin siisti juttu ja toivottavasti jengi tykkää lopputuloksesta yhtä paljon kuin me!”

Kyynelvirrat”-kappaleen tekstit jatkaa aiemmilta Varjola-julkaisuilta tuttua synkeähköä linjaa.

“Biisin tekstissä seikkailee tyyppi joka painii ihmissuhteen päätyttyä katumuksen ja sen tuomien kysymysten kanssa. Mitä olisi voinut tehdä ja sanoa toisin? Missä kohtaa asiat kääntyivät päälaelleen? Avaimet eivät enää sovi lukkoihin, ja jäljet, jotka veivät kotiin ovat kadonneet.”

Kappaleesta tehdään myös musiikkivideo, joka ilmestyy myöhemmin tänä kesänä. Näe Varjola livenä pian myös Kotka Open Air -festivaaleilla lauantaina 19.6.2021!