Varovaisen hyviä uutisia Englannista: maa julkaisi nelivaiheisen suunnitelman koronarajoitusten keventämiseksi, ja niiden mukaan festivaalit ovat mahdollisia ilman rajoituksia kesäkuussa 2021

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson järjesti eilen suuren lehdistötilaisuuden, jossa esitteli uuden neljästä vaiheesta koostuvan mallin maan koronarajoituksien lieventämiseksi. Suunnitelmassa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka Iso-Britannia tulee keventämään maan kansalaisten rajoituksia. Suunnitelma sisältää kohdan, jonka mukaan yökerhot voisivat aueta 21. kesäkuuta aloittaakseen ”suuret” live-tapahtumat.

Neljä vaihetta voit nähdä alla. Ulkoviihde voi jatkua 17. toukokuuta 4000 henkilöllä tai 50% kapasiteetilla. Ulkotiloissa pidettäviin tapahtumiin sallitaan istumapaikoilla jopa 10 000 ihmistä tai 25% tilan kapasiteetista. Koronarajoitukset poistuisivat mallin mukaan kokonaisuudessaan 21. päivä kesäkuuta, jonka jälkeen maassa ei enää rajoitettaisi yleisötilaisuuksia. Voit katsoa kuvan mallista tästä:

The Independentin mukaan maan avaamisen jatkamiseksi on täytettävä seuraavat neljä kriteeriä:

1. Rokotteen käyttöönotto-ohjelma jatkuu menestyksekkäästi.

2. Todisteet osoittavat, että rokotteet ovat riittävän tehokkaita rokotettujen sairaalahoitojen ja kuolemantapausten vähentämisessä.

3. Infektioprosentit eivät osoita vaaraa sairaalahoidon lisääntymisestä, mikä aiheuttaisi kestämätöntä painetta NHS: lle.

4. Viruksen uudet muunnokset eivät perusteellisesti muuta riskien arviointia.

Johnson ilmoitti lehdistötilaisuudessa arvioivansa maassa olevan kesäkuuhun mennessä tarpeeksi pikatestaukseen tarvittavia välineitä jaettuna seuroille, että ne voivat varmistaa, ettei kenelläkään sisääntulijalla ole virusta.

”Vaikka pääministerin julkilausuma tarjoaa toivoa elävästä musiikista, on vielä pitkä matka ennen kuin palaamme pandemiaa edeltävälle tasolle”, kertoo Featured Artists Coalitionin toimitusjohtaja David Martin. ”Varovainen lähestymistapa on oikea ihmishenkien suojelemiseksi, ja uudelleen avaaminen liian aikaisin olisi huono asia pitkän aikavälin näkymille. Hallituksen on noudatettava omia neuvojaan, jotta tiedot voivat ohjata päätöksentekoa, jotta voimme palata välittömästi kun se on turvallista.”

”Täydellisen uudelleen avaamisen edessä hallituksen on opittava aiemmista virheistä ja kuunneltava teollisuutta. Viime vuoden hidas reagointi tulotukeen ja muuhun taloudelliseen apuun johti yritysten sulkemiseen ja toimeentulon menetykseen. Tämänpäiväiseen lausuntoon on liitettävä kattava taloudellinen tuki yksityishenkilöille sekä vakuutus- ja yritystukitoimenpiteet, mukaan lukien tapahtumalippujen alennetun alv-kannan jatkaminen. Tämä antaa musiikkiteollisuuden palautua tehokkaasti takaisin ja antaa täyden potentiaalinsa Iso-Britannian talouden elpymiseen.”

 

Kommentoi julkaisua