Vasa Rock Weekend Vaasassa helmikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.12.2011

Vaasan yöelämä täyttyy maailman rokkitähdistä 3.-4. Helmikuuta 2012 jolloin järjestetään historian ensimmäinen kaksipäiväinen Vasa Rock Weekend. Tapahtumapaikkana on Club Garage Royal eli Royal Night Vaasan keskustassa. Molemmat illat alkavat yhdeksältä ja jatkuvat valomerkkiin saakka. Kahden päivän aikana tapahtumaa tahdittaa yhtyeitä Suomesta, Ruotsista ja Englannista.

– Siitä tulee hauskaa järjestää rockviikonlopun Vaasaan, joka voi houkutella yleisöä koko Suomesta. Toivottavasti tästä saadaan traditio, sanoo festivaalin promoottori Thomas Ståhl.

Lavalla tullaan näkemään muunmuassa suomalainen hardrockyhtye Amoral sekä englantilainen Quireboys jota voidaan kuvailla 70-luvun rokkia á la Stones. Tribuuttibändi ZZ Rocks Ruotsista sekä Los Bastardos Finlandeses ovat myös artistilistalla. Lue lisää yhtyeistä “Biografiat” –osiosta.

Festivaalipäivät:
03.-04.02.2012 klo. 21:00-04:00

Artistit:
Amoral, Quireboys, ZZ Rock, Los Bastardos Finlandeses, Baton Rouge Morgue, Lunar Path, Metaphor, Zappin in Da House.

Liput: Pe: 19 € + mahd. toim. kulut. La: 29 € + mahd. toim. kulut.

Kahden päivän lippu: 39 € + mahd. toim. kulut.

Katso soittoaikataulut netistä www.ssg.fi.

Liput myy: Tiketti, StudioTicket ja NetTicket

BIOGRAFIAT

Amoral, FIN
www.amoralweb.com
Helsinkiläinen hardrockyhtye Amoral sai alkunsa vuonna 1997 mutta vasta 7 sen jälkeen julkaisi ensimäisen albumin. Amoral on tämän jälkeen julkaissut seitsemän levyä ja vaihtanut laulajaa. Ari Koivunen tunnetaan parhaiten Idols –voittajana.

Quireboys, UK
www.quireboys.com
Tämä yhtye perustettiin noin 25 vuotta sitten ja eli loistoaikaansa 80- sekä 90-lukujen vaihteessa. Yhtyeen tunnetuin albumi on “A bit of what you fancy”. Comebackinsä 2001 tehnyt bändi ovat keikkailleet paljon ja nauhoittavat jatkuvasti uutta materiaalia.

ZZ Rock, SWE
www.zzrock.se
ZZ Rocks on legendaarisen ZZ Top yhtyeen tribuuttiyhtye. Ison annoksen rockhistoriaa tarjoava ZZ Rocks on vakuuttanut lukemattomilla esiintymislavoilla bändiuskollisuutensa johdosta.

Los Bastardos Finlandeses, FIN
www.losbastardos.fi
Yhtye perustettiin vuonna 2005 ja kasvoi lähes välittömästi maamme tärkeimpiin rockyhtyeiden kaartiin. Neljän albumin ja suurten mm. Motörhead ja Lynyrd Skynyrd -yhtyeiden lämppärinä toiminut Los Bastardos Finlandeses on iso nimi suomen rockscenessä.

Baton Rogue Morgue, FIN
www.batonroguemorgue.com
Suomalainen sleaze-/glamrockyhtye Baton Rogue Morgue ampaisee Porvoosta. Yhtye on 7 vuoden ikäiseksi ehtinyt tehdä neljä albumia, lukuisia musiikkivideoita, live-DVD:n ja esiintyä mm. Y&T ja Lizzy Borden yhtyeiden lämppärinä.

Lunar Path, FIN
www.lunarpath.com
Lunar Path on toinen Porvoosta ponnistava bändi. Vuonna 2000 perustettu Lunar path ottaa vaikutteitaan hardrocksita progressiviseen metalliin. Yhtye on julkaissut muutaman EP:n ja yhden DVD:n. Bändi on kiertänyt mm. Deathstars ja Paul Di’Annon kanssa. Tuleva “Memento Mori” -albumi on yhtyeen ensimmäinen ei omakustanne, jonka julkaisee Inverse Records.

Metaphor, FIN
Thrashmetalyhtye Metaphor on 2006 vuonna perustettu vaasalainen orkesteri jota on monta kertaa kutsuttu Vaasan Metallicaksi. Metaphor on esiintynyt pienillä klubeilla sekä isoilla festivaaleilla sekä mm. Neglected ja Bob Malmström yhtyeiden lämppäreinä.

Zappin in da House, FIN
Kaikki tuntee apinan ja apina ei tunne ketään. Sami Salonen, aka Zappin, on tuttu kasvo Vaasan musiikkielämässä. Viikonlopun aikana hän toimii house DJ:nä ja tarjoaa kaikkea uudesta metallista vanhaan rock classic ostastoon kuuluvaan.