Vauhtiajot panostaa uusin keinoin turvallisuuteen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.7.2020

Vauhtiajoja juhlitaan ensiviikolla 6.–8.8. Seinäjoen Lakeudenpuistossa. Lavalle nousee kotimaisia eturivin artisteja kolmen upean festaripäivän aikana.

Vauhtiajoilla asiakkaiden ja henkilökunnan hyvinvointi on ensiarvoisen tärkeää! Vauhtiajot tekevät kaikkensa varmistaakseen festarikävijöille turvallisen ja mukavan festarikokemuksen. Vauhtiajojen kosketuspinnat on pinnoitettu Nanoksin valokatalyysipinnoituksella, minkä vuoksi alue on turvallinen ja korkea hygieniataso on taattu. Tämä teknologia on todettu turvalliseksi jo monissa suomalaisissa huvipuistoissa ja sisäleikkipuistoissa. Vauhtiajojen järjestäjille oli selvää, että sama teknologia haluttiin valjastaa takaamaan myös festivaalikävijöiden turvallisuutta.

Vauhtiajot on Suomen ensimmäinen festivaali, joka ottaa menetelmän käyttöönsä.

Valokatalyysi on aktiivinen itsedesinfioituva pinnoitusratkaisu, joka tarvitsee toimiakseen vain valoa. Käsitelty pinta puhdistaa itse itseään koko ajan, niin kauan kun se saa edes vähän valoa. Näin ollen pinnoitteen jatkuva desinfiointi vähentää merkittävästi mahdollisten tartuntojen leviämistä, ja asiakkaat sekä henkilökunta pysyvät terveinä. Katalyysipinnoite on myrkytön ja vaaraton ihmisille sekä ympäristölle.

Koska koko alue on anniskelualuetta, jokaisella kävijällä on oltava oma pöytäpaikkansa. Pinnoitteen avulla pöydät, WC:t ja muut bakteeripesäkkeet saadaan pidettyä hygieenisempinä. Tällä on merkittävä vaikutus festivaalin turvallisuuden lisäämisessä vallitsevan koronaepidemian torjumiseksi.

Jokainen festivaalivieras saa saapuessaan myös halutessaan hengityssuojan, ja tapahtuma-alueen uudet kartat ja suunnitelmat on tehty THL:n sekä STM:n ohjeistusten mukaan ja ovat olleet myös AVI:ssa kommentoitavana.

”Meillä on ympäri festivaalialuetta useita käsienpesupisteitä sekä käsidesipisteitä, joita on erityisesti ruokamyyntipisteiden sekä sisäänkäyntien yhteydessä. Meille on tietenkin asiakkaan terveys tärkeintä”, tapahtuman promoottori Kalle Keskinen kertoo.

Huolellisuuden ansiosta musiikista voi nauttia kevyin mielin.