Veil Of Maya – Eclipse

Sumerian Recordsilla on varmasti yksi kattavimmista teknisen metallin nykykattauksista tarjolla. Hyviä levyjä puskee ulos tasaisin väliajoin, joskin pari pakollista kassamagneettia yhtiöllä on listoillaan. Teknisestä puolesta tällä kertaa tulee vastaamaan , joka julkaisee uuden ”Eclipse”-albumin helmikuun lopulla.

Ainakin itselläni bändin kohdalla viimeisemmän ”[id]” albumin kuuntelu jäi vähemmälle, ja se ei auennut samalle tasolle, kuin vuonna 2008 julkaistu ”The Common Man’s Collapse”. Uutukaiselta ei hirveämmin odotuksia ollut, vaikkakin ennakkoon julkaistu veisu ”Vicious Circles” lupailikin ihan hyvää.

”Eclipse” on jälleen täyteen pakattuna millin tarkkaa soittamista, ja varsinkin kitaristi Marc Okubo onnistuu jälleen näyttämään osaamistaan loistavasti. Vauhdista ei tingitä ja väliin murjotaan breakdowneja, joskaan ei liialti. Veil Of Mayalta tuntuu luonnistuvan myös melodioiden käyttö, ja melodisempia kohtia pitkitetäänkin mukavasti nostattaen levyn edetessä. Levyllä kuullaan paljon eri kontrasteja, joita paikoitellen täydennetään onnistuneesti syntikoiden avulla. Parhaimmillaan yhtye onnistuu olemaan ”The Glass Sliden” tapaisissa, laajalti rajoja rikkovilla, kappaleilla unohtamatta esim. ”Enter My Dreamsiä”, joka ei vauhdillaan juuri säästele kuulijaa. Myös levyn lopettava ”With Passion and Power” hoitaa hommansa kotiin tyylikkäällä nostatuksella.

Albumin ainoaksi ongelmaksi muodostuu sen lievä itsensä toisto, ja paikoittain laulaja Brandon Butlerin kömpelöt sovitusvalinnat. Korvaan pistää myös se seikka (vaikkakin syntikoiden käyttöä on lisätty), ettei Veil Of Mayan soundimaailma juuri ole muuttunut viimeisen kolmen julkaisun aikana.

Veil Of Maya tarjoilee paikoittain hyvinkin viihdyttävää musiikkia, jossa ei kuulla loputonta paikalla poljentaa, vaan sen kappaleissa on riittävästi koukkua josta saada kiinni. Yhtye on oikonut jonkun verran mutkia pois musiikistaan, mutta kuitenkaan ei pidä luulla että uutukainen liian helposti aukeaa. ”Eclipse” on aivan kelpo tekele yhtyeen tuotannossa.

7/10

Kappalelista:
1. 20/200
2. Divide Paths
3. Punisher
4. Winter Is Coming Soon
5. The Glass Slide
6. Enter My Dreams
7. Numerical Scheme
8. Vicious Circles
9. Eclipse
10. With Passion And Power

http://www.facebook.com/veilofmaya

Kirjoittanut: Sami Haapoja

Kommentoi julkaisua