Veiled Grief – A New Era Of Pain

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 9.3.2012

2011 perustettu Veiled Grief julkaisi alkuvuodesta debyyttidemonsa ”A New Era Of Pain”. Kolmen biisin verran thrash metallia olisi tarjolla, joten käydään toimeen.

Veiled Griefin musiikin voisi kuvata olevan ”nyky-thrash metallia”, jossa on katkuja muistakin genreistä. Kitaravoittoisissa biiseissä on melodiaa, ja vokaalit hoituvat useammalla eri tyylillä. Äkäisemmän rytinän lisäksi bändi on uskaltanut tunnelmoida ja laskea biisien tempoa välillä. Kappaleet haiskahtavat hiukan Panteralta ja Lamb Of Godilta, mutta omaa näkemystä on reippaasti mukana. On oikeastaan vaikea löytää selkeitä esikuvia bändille, mikä on aina hyvä asia.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Tuotanto on suttuinen ja kitarasoundit ovat ponnettomat. Biiseissä on paljon kovia riffejä, mutta nyt ne jäävät taka-alalle soundien takia. Varsinkin demon nimikkobiisissä ”A New Era Of Pain” alkupuolen kitarointi on surullisen kuuloista. Siinä on taas tiukka riffi mennyt hukkaan. Kappaleissa on paljon hyviä ideoita ja paremmalla tuotannolla kaikki jutut pääsisivät oikeuksiinsa. Vokalisti hoitaa pestinsä ihan hyvin, varsinkin puhtaat osuudet toimii. Matalalta vedetyt osuudet ovat välillä turhan hiljaisella, mutta räkäinen ulosanti toimii. Demon kolme biisiä ovat positiivisen erilaisia, pitäen kuitenkin tietyn saman linjan. Bändillä on selkeästi idea kohdillaan.

Veiled Griefin debyyttidemo on keskitasoa nykypäivän valtavassa demotulvassa. Omintakeiset ideat ja taitava vokalisti nostavat bändin sille tasolle, josta nimi kannattaa painaa mieleen. Tulevaisuudessa tiukempaa tuotantoa ja panostusta laatuun, niin hyvä tulee.

5/10

Kappalelista:
01. These Walls
02. It`s Time To Die
03. A New Era Of Pain

http://www.hitlantis.com/#/veiled-grief
http://www.facebook.com/pages/Veiled-Grief/178720432207512

Kirjoittanut: Janne Partanen