Velcrasta tuttu Jessi Frey julkaisee tänään toisen sooloalbuminsa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 25.2.2022

Jessi Frey tuli tutuksi industrial-metallibändi Velcran riveistä. Freyn monipuolinen laulutapa yhdisti vaivattomasti rujoa huutoa ja pehmeää laulua. Velcra julkaisi kolme albumia, jotka kaikki ylsivät suomen top-40 listalle. Velcra oli myös Emma-ehdokas, ja bändi kiersi sekä Suomea ja Eurooppaa.

Frey palasi musiikin pariin vuonna 2019 julkaisemalla tumman synapop-soolon ”Villainess”. Albumi sai positiivisen vastaanoton ja se nähtiin sijalla 7 Suomen fyysisten levyjen myyntilistalla. Desibeli.net kiteytti albumin sanoilla: ”Ei täyteraitoja, ei harha-askeleita, ei kuolleita hetkiä. Eli täyden viiden tähden albumi, joka tulee toimimaan merkkipaaluna tummemman synapopin saralla tästä eteenpäin.

Nyt Jessi Freyn odotettu kakkosalbumi ”Warrior” on viimeinkin nähnyt päivänvalon. Levyltä on aikaisemmin julkaistu muun muassa singlet ”Future Hackers” ja ”A Thousand Cuts”. Keskellä Englannin syvintä koronakriisiä kirjoitetun albumin dystooppisesta luomisympäristöstä huolimatta, tai juuri sen ansiosta, levyn teemaksi muotoutui ”ilman toivoa ei jäljelle jää oikein mitään”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Debyyttilevy Villainess oli synapop-levy, mutta juuri ennen koronamyrskyä heitetty Velcran keikka herätti uinuvan rakkauden industrial-musiikkia kohtaan. Halusin palata Warriorin soundissa perinteiseen industrial-soundiin, ja biiseihin tuli mukaan huutoa, kitaraa ja muuta mukavaa ryskettä.
Levyn teossa aisaparina oli tamperelainen indu-velho The Fair Attempts. Viimeisen silauksen toi ”Bloodsport” biisillä vieraillut Turmion Kätiloiden MC Raaka Pee. Levy tehtiin pandemian hengen mukaisesti täysin etänä, kahdessa eri maassa”, Jessi muistelee.

”Warrior” -albumin inspiraationa ovat toimineet klassiset vanhanliiton industrial-bändit, kuten vaikkapa Nine Inch Nails ja Skinny Puppy. Velcran kaikuja kuulee ehkäpä eniten ”Deep Fake” -kappaleesta.

””Deep Fake” on suoraviivainen rock-biisi huutokuoroineen ja rouheine kitaroineen kuitenkaan unohtamatta industriaalin konesäksätyksiä. Kirjoitin biisin Capitol Hillin vallankaappauksen aikoihin, mutta kuulija saa itse päätellä mistä biisin sanoituksissa on kyse”, Jessi kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy