Velcrasta tuttu Jessi Frey soolouralle – ”Villainess”-video katsottavissa nyt!

Kirjoittanut J.Anttolainen - 16.4.2019

Vuosituhannen alussa kotimainen metallia ja konemusiikkia yhdistelevä naisvetoinen Velcra oli kaikkien huulilla ”My Law”- ja ”Can’t Stop Fighting” -hiteillään. Yhtyeen keulahahmo Jessi Frey tekee nyt näyttävän paluun ja julkaisee ”Villainess”-soololevynsä 23. elokuuta. Albumilta julkaistiin helmikuun puolella synkkä synthwave-sinkku ”Dark Heart” (katso kappaleen upea video), ja nyt loppuviikon juhlintoihin voi valmistautua levyn nimikkokappaleella; ”Villainess”-sinkku julkaistaan virallisesti pitkäperjantain puolella, mutta video on jo katsottavissa täällä.

”Sain ’Villainess’-kappaleeseen inspiraatiota Disneyn naispuolisista roistoista. He tekevät mitä haluavat pelkäämättä sitä, että muut saattaisivat loukkaantua. Verrattuna prinsessoihin, jotka vain odottelevat prinssiään, nämä pahikset ottavat sen minkä haluavat pyytämättä lupaa keltään”, Jessi kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Elokuussa julkaistava levy on täysin Jessin omaa käsialaa, ja levyntekoprosessin aikana entisen hittibändin laulajan mielessä myllersi monenlaisia tuntemuksia – hän kun oli luullut hylkäävänsä musiikinteon Velcran jälkeen jo kokonaan. Kun ajatus omasta levystä lopulta alkoi kypsyä päässä, biisit tulivat valmiiksi vain muutamassa kuukaudessa.


”Olen säveltänyt ja ohjelmoinut kaiken itse. Tekovaiheessa päässäni pyöri ajatuksia, että ’minun täytyy kysyä jonkun taitavamman apua’, mutta levynteon edetessä tajusinkin pystyväni kaikkeen itse. En juurikaan miettinyt, pitäisikö joku musiikistani tai saisinko sillä jonkun hyväksynnän. Tämä on musiikkia, jota itse haluan kuulla”, Jessi kiteyttää kokemuksensa ylpeänä.

Perjantaiyönä suoratoistopalveluihin ilmestyvän sinkun kakkosraitana julkaistaan myös industrial rock -yhtye The Fair Attemptsin tekemä remix jo aiemmin julkaistusta ”Dark Heart” -kappaleesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

The Fair Attempts -yhteistyö lähti siitä, että Timo ja minä oltiin aikoinaan molemmat aktiivisia industrial metal -kuvioissa. Kun Timo kuuli, että teen taas musaa, hän tarjoutui remixaamaan helmikuussa julkaisemastani ’Dark Heartista’ omanlaisensa version. Lopputulos oli mahtavaa industrialilta tuoksahtavaa discoa, niin pakkohan se oli julkaista”, Jessi intoilee.

Elokuista pitkäsoittoa odoteltaessa Jessi tarjoaakin kaikille 80-luvun synapoppia rakastaville mahdollisuuden ladata laulajan ”Depeche Mode meets Robyn” -henkisen ”Dark Heart” -kappaleen ja The Fair Attemptsin siitä tekemän ”Punisher remixin” ilmaiseksi täältä.

www.facebook.com/jessifreydotcom
www.instagram.com/jessi.frey
YOUTUBE
jessifrey.com

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy