Velcrasta tutulta Jessi Freyltä uusi sinkku ja video kappaleesta ”The Blue Pill”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 13.6.2019

Industrial-yhtye Velcrasta tuttu laulajatar Jessi Frey ilmoitti keväällä fanien iloksi paluustaan musiikin pariin soolouran muodossa. Jessin esikoisalbumi ”Villainess” julkaistaan 23. päivä elokuuta, ja levyn nimeä kantavan sinkun jatkeeksi albumilta lohkaistaan tänään kappale ”The Blue Pill”.

”’The Blue Pill’ on lempiraitani levyllä”, Jessi kertoo. ”Se oli ensimmäisiä levylle kirjoittamiani kappaleita ja hyvin todennäköisesti syy sille, miksi koko levy ylipäätään on olemassa. Biisistä tuli niin hyvä, että se kannusti minua jatkamaan. Kappaleessa voi kuulla vaikutteita Depeche Moden tuotannosta ja 80-luvun popista, eli musiikista, jonka parissa olen kasvanut.”

Tulevan levyn kakkosraitana kuultavan ”The Blue Pill” -kappaleen sanat ovat saaneet inspiraationsa luonnollisesti The Matrix -elokuvasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kappaleen sanoitusten idea tuli The Matrix -elokuvan kohtauksesta, jossa agentti Smith ihmettelee, miksi Morphius vastustaisi heidän luomaansa kaunista fantasiamaailmaa, ja tietenkin Morphius vastustaa sitä. Minun tarinani menee hieman toisin; uskon, että loppujen lopuksi ihmiset nauttivat virtuaali- ja fantasiamaailmassa elämisestä. Lisäksi kappale toimii myös poplaulujen hengessä rakkauslauluna – me kaksi olemme yhdessä unelmaa ja fantasiaa. Toisaalta kappaleessa on kuultavissa myös melankolisia vivahteita”, Jessi selittää.

Briteissä yhteensä jo yli 15 vuotta elämästään asunut laulaja tietää mistä hänen musiikissaan kuultavat melankoliset sävyt juontuvat.

”Englanti on aina tuntunut minulle omalta paikalta. Kun lopetimme Velcran kanssa, päätin muuttaa tänne lopullisesti. Nyt täällä Bristolissakin on tullut oltua jo 10 vuotta. Levyä tehdessäni huomasin, että vaikka koenkin olevani tosi kotonani tässä brittiläisessä kulttuurissa, sisälläni elää aina kuitenkin se suomalainen synkkyys. Biiseistä löytyy jossain muodossa aina se melankolinen vivahde, vaikka fiilikset olisivat kuinka hyvät”, Jessi kertoo ja jatkaa: ”Synkistely on myös olennainen osa meidän suomalaisten huumoria, mitä olen joskus yrittänyt selitellä briteille. Mutta ei ne sitä oikein tajua.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jessi hankki jo Velcran aikoihin kokemusta musiikkivideoiden tuottamisesta ja on oman sooloalbuminsa kappaleiden lisäksi tehnyt myös kaikki sinkkubiisien musiikkivideot itse.

CD:nä ja vinyylinä julkaistavan levyn voi tilata jo ennakkoon Levykauppa X:stä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy