Verhojen ”Korttitalon” perusta on hauras – uusi single pureutuu syvälle parisuhdekiemuroihin

(c) Lasse Turunen

Helsinkiläinen indierock-yhtye palaa uudella singlellään riipivien rakkauslaulujen katkeransuloiseen maailmaan. Vihan ja rakkauden taistelukentällä mikään ei ole yhtä varmaa kuin epävarmaa, ja siellä kukoistava onnentunne kuihtuukin hetkessä epätoivoksi – mistä kertoo bändin single ”Korttitalo”.

”Alun perin ajatuksena oli julkaista orkesterimme mittapuulla jokin kesäisen pirteä ralli. Nyt on kuitenkin soudettu sen verran syvissä vesissä, että Korttitalo tuntui soljuvan paremmin vallitsevaan mielenmaisemaan. Tosin on tässä jotain kesäistäkin, nimittäin biisin tempo”, Verhojen laulaja-lauluntekijä Mikko Pietilä toteaa tarttuvasta kappaleesta.

Soundissa sai ensi-iltansa Lasse Turusen ohjaama kappaleen musiikkivideo, jonka tähtinä loistavat alt-malli ja esiintyvä taiteilija Liskokuningatar sekä esiintyvä taiteilija Selma Nyholm. Parivaljakko päätyi videolle kuin kohtalon johdatuksesta.

”Tutustuin Liskokuningattareen, kun olin DJ-keikalla isännöimälläni Midnight City Clubilla. Liskokuningattaren lumoava olemus ja säkenöivä energia tekivät vaikutuksen, ja siitä syntyikin ajatus pyytää häntä mukaan musiikkivideoon”, Pietilä muistelee öistä kohtaamista.

Myös Liskokuningattaren vastanäyttelijä videolle löytyi öisen Helsingin uumenista.

”Päädyimme kavereiden kanssa Midnight City Clubille ja totesimme heti, että nyt on tullut hyvät DJ:t kaupunkiin! Selman kanssa tapasimme Helsingin yössä goottiklubilla, ja useamman kohtaamisen jälkeen päädyimme tanssimaan yhdessä Club Anvilissa hitaita. Ei tarvinnut kauaa miettiä, kenet pyytäisin musiikkivideoon vastanäyttelijäksi.”

Helsingin Kalliossa kuvatulla videolla näyttävä naiskaksikko kruunaa riipaisevan kappaleen kertoman viestin.

”Liskokuningattaren ja Selman välinen vetovoima välittyy hienosti katsojalle, ja nämä upeat näyttelijät kertovat koskettavalla tavalla biisin tarinan”, Pietilä kiteyttää.

Kommentoi julkaisua