”Veri saattaa roiskua eturivissä” – haastattelussa Suomeen ensimmäistä kertaa saapuva satanistinen Doo-Wop-yhtye Twin Temple

Kirjoittanut Anu Ikonen-Kullberg - 23.1.2020
Twin Temple
Twin Temple

Yhdysvaltalainen Twin Temple on yhtä kuin aviopari Alexandra ja Zachary James. Bändi esittelee musiikkityylikseen satanistisen Doo-Wopin.

”Kutsumme musiikkiamme satanistiseksi Doo-Wopiksi, koska se yhdistää toimintamme okkultismin parissa ja identiteettimme satanistisina noitina musiikkiin, josta pidämme. Levyllämme voi kuulla vaikutteita kaikenlaisesta vanhasta amerikkalaisesta musiikkista; jazzia, bluesia, jopa New Orleansin vaikutteita. Keskitymme kuitenkin vanhaan rock ’n’ rolliin ja etenkin doo woppiin. Käsittelemme aiheita mm. feminismistä, tasa-arvoisuudesta, yksilöllisyydestä, mutta tiivistämme tämän kaiken tuohon termiin.”

Yhtyeen levyllä on kuultavissa vanha soundi, ja koko biisinkirjoitusprosessi on tehty 50-luvun hengessä. Itse levytys tehtiin ystävän autotallissa, jossa koko yhtye soitti biisit kahteen kertaan. Parempi versio valittiin levylle. Nauhoituksessa käytetyt välineet olivat samoja, joita käytettiin Elviksen RCA-aikojen levytyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

”Nauhoitimme kaiken livenä eli olimme kaikki huoneessa, painettiin ’rec’, soitimme biisin, painettiin ’stop’ ja toistimme sen vielä kerran, ja valitsimme paremman version. Pidimme kaiken todella yksinkertaisena. Levyltä voi kuulla virheitä ja mokia. Yhdessä biisissä rumpalimme rumputeline kaatui, jätimme sen levylle, sillä se nauhoitus oli parempi. Näin meidän kaikki suosikkimme tekivät levynsä. Halusimme kuulostaa siltä, emmekä ylituotetuilta. Kun nauhoittaa livenä, ovat kaikki ihmiset samaan aikaan mukana, tunnet heidät ja mukana on paljon enemmän magiikkaa. Se on paljon inhimillisempää. Halusimme, että nauhoituksissa on epäpuhtautta, sillä täydellisyys on tylsää.”

Yhtyeen lyriikat käsittelevät satanismiin liittyviä teemoja kuten Saatanaa, feminismiä, yksilöllisyyttä ja itsensä toteuttamista esimerkiksi seksuaalisuuden keinoin. Satanismi korostaa jokaisen yksilöllisyyttä ja kykyä kehittää itseään, ja se voidaan nähdä yhtenä ateismin muotona. Satanismi sekoitetaan usein virheellisesti saatananpalvontaan. Yhtye on saanut jopa tappouhkauksia sen jälkeen, kun oikeistolainen Trumpin kannattaja ja salaliittoihin keskittyvä radiojuontaja Alex Jones teki heistä jutun InfoWars-sivustolleen.

”Tunnemme olevamme usein yhteiskunnan ulkopuolisia. Emme yritä kääntyä ’normaaleiksi’. Satanismiin kuuluu taistella vanhentuneita normeja vastaan. Alex Jones käytti kokonaisen jakson ohjelmastaan siihen, kuinka olemme pahoja ja pyrimme käyttämään pahuuttamme Trumpin kampittamiseen. Sen jälkeen saimme ensimmäiset tappouhkauksemme.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Yhtye on kerännyt fanikuntaa laajasti eri musiikkityylien kuuntelijoista. Osaa kiehtoo sanoitusten satanistisuus, osaa taas vanha 50-luvun tunnelma, jota kuulee nykyään yhä harvemmin. Yleisön heterogeenisuus näkyy myös keikoilla.

”Yleisömme on todella erilaista. Meillä on ollut yleisössä 70-vuotias, joka ei välittänyt vaikka musiikin sanoma oli saatanallista vaan halusi vain kuulla vanhaa musiikkia. Meillä on metalllifaneja ja yksi jopa örinälauloi biisimme lavan edessä. LGBT-yhteisöstä on paljon faneja. Pyrimme tekemään keikoistamme avoimia kaikille taustasta huolimatta. Drag queeneille, black metal -faneille, punkkareille, gooteille, cosplayn harrastajille ja jopa ihmisille, jotka näyttävät täysin normaaleilta.”

Metalliyhteisö on ottanut yhtyeen hyvin vastaan, ja heidän albuminsa ”Twin Temple (Bring You Their Signature Sound… Satanic Doo-Wop)” oli jopa Metal Hammerin vuoden 2019 parhaiden rock-levyjen joukossa.

”Olimme iloisen yllättyneitä, koska rakastamme metallia. Olemme käyneet metallikeikoilla, ja pidämme erityisesti vanhasta metallista, kuten Alice Cooperista, Judas Priestistä ja Black Sabbathista; pidämme myös doom metalista. Se ei ole kuitenkaan ollut osa meidän musiikkiamme, joten on ilo soittaa vanhaa rock ’n’ rollia, joka on myös metalllin taustalla. Jos rakastat metallia, rakastat rock ’n’ rollia.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtye on päässyt lämmittelemään myös Ghostia yhdellä Pohjois-Amerikan kiertueen keikalla syyskussa 2019 Salt Lake Cityssä.

Ghost on upea bändi. Olemme olleet heidän fanejaan ensimmäisestä levystä lähtien, joten saada soittaa heidän kanssaan oli oikea unelmien täyttymys, match made in hell.”

Helmikuussa Twin Temple saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Keikat ovat 4.2. Tampereella Olympiassa ja 5.2. Helsingissä Tavastialla.

”Tämä on ensimmäinen kiertueemme pääesiintyjänä, joten meillä on enemmän aikaa. Meillä on usein esityksessämme satanistinen kaste. Jos haluat tulla kastetuksi verellä, tule eturiviin. Emme kasta niitä, jotka eivät halua, mutta veri saattaa roiskua eturivissä. Vältä siis eturiviä, jos et pidä verestä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Luvassa on siis yhteislaulua, tanssia, verta, korkeita kampauksia ja satanistisia rituaaleja. Keikkakoonpano koostuu kuudesta muusikosta. Mukana kulkee myös oma saatanallinen alttari, joka herättää usein tullissa huomiota.

”Olemme todella innoissamme. Olemme kuunnelleet suomalaisia artisteja pitkään ja unelmoineet soittavamme siellä. Toivomme, että kaikki laulavat ja tekevät syntiä kanssamme.

Hail Satan.”

Katso alta video kappaleesta ”Let’s Hang Together”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Seuraa yhtyettä:
Kotisivut
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube