Verjnuarmu – Lohuton

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 29.10.2010

Pelonsekkaisin tuntein uotin tätä savometallin sanansuattajien kolomatta pitkäsoettoe. Yhtyveen toenen alabumi ”Ruatokansan Uamunkoetto” ol melekonen pettymys loestavan ”Muanpiällinen Helevetti” tebyytin jäläkeen. Onneks Verjnuarmu ei toesta kertoo pettäny vuan yhtyve tuottaa tuas ehtoo tavaroo.

”Lohuton” on varsin synkän ja akressiivisen kakkoslevyn jäläkeen tuassiisa astetta melotisempoo sekä tunnelmallisempoo. Yhtyve toemii parhaimmillaa juur näes raahallisemmissa hetkissä ja etenkin laalaja Puijon Perkeleen puhtaammissa lauluossuuksissa jotka, aenakin toemittajalle, aiheuttavat välillä kylymiä värreitä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Levyn alotusraitana toemiva noppeetemponen ”Turja” ei viel liikoja luppaile, pikemminki se laettaa kuulijan miettimmään, että tuasko tää on tätä, mitä eellisellä levyllä kuultii liijan kanssa. Mutta sitten räjähtää nii, että Puijon mäktornin perustukset tärisevät, sillä seuroovat kolome kappaletta ”Kuvajaenen”, ”Luutarha” sekä ”Paha Paemenen Puvussa” ovat levyn ehotonta elliittiä. Hieman kankeen nimkappaleen jäläkeen levy suahaan jälleen rullaamaan kappaleetten kuten ”Valtoen Viemät” sekä piätöskappale ”Vetteinen” voemin.

Eihän Verjnuarmu koskaa oo mussiikillisesti mikkään erikoinen yhtyve ollunna, mutta tuskimpa se ois koskaan suavuttanu ees näen suurta suosioo iliman vahvoo savolaista tulukintoo. Mutta yhtyveen volkvivahteeine perus melodine death metal hööstettynä kieroilla savolaesilla laaluilla on ehottomasti toimiva yhtälö, sillo ku se löytää levylleen tarttuvia kappaleita, kuten eellä mainitut.

Välill Verjnuarmu herättää ristiriitaisii tuntemuksii siitä, onko se tääsin huumormielel tehty vae vakavissaa otettava metalliyhtyve? Allekirjottanu kallistuu kuitennii enemmä jäläkimmäiselle puolelle, vaekkakin pien pilike silimäkulmas yhtyveellä pakko olla, sen verran nuo kierot sanotukset välillä naarattavat.

Kaeken kaekkiaan ”Lohuton” on vahva osotus siitä, että yhen heikomman levyn jäläkeen nää Kuopijon perkeleet ovat tuassiisa nousseet takasi Suomimetallin korkeimmalle huipulle. Tällä kertoo toivottavasti myös siellä pysyjäksee.

9/10

Kappalelista

1.Turja
2.Kuvajaenen
3.Luutarha
4.Paha Paemenen Puvussa
5.Lohuton
6.Pirun Saana
7.Valtoen Viemät
8.Korvo
9.Sysisyvän
10.Vetteinen

http://www.myspace.com/verjnuarmu

Kirjoittanut Riku Mäkinen