Vermivore – Zero Vector

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.8.2012

Oulu jaksaa yllättää; Vermivore on death/thrash metal-bändi, jossa vaikuttaa mm. Clock Paradoxin vokalisti ja De Lirium`s Orderin rumpali. Bändin debyytti EP ”Zero Vector” saa nyt arvostelun.

Vanhanliiton death metallia ja thrash metallia yhdistävä Vermivore tempaisee debyytillä maton arvostelijan alta. Omakustanne-EP räimii soittimeen viisi biisiä, joissa on voimaa kuin pienessä pitäjässä. Bändin musiikki kuulostaa jonkin verran Mors Subitan tuotannolta, joka myöskin pitää majaansa Oulussa. Vermivoren soitossa on myös kuultavissa kaikuja Sotajumalan suuntaan, joka ei ole ollenkaan huono juttu. Kitarointi on tarkkaa ja yllättävän teknistä läpi lätyn. Soittopuoli on muutenkin hallussa ja EP:tä kuunnellessa unohtaa, että kyseessä on bändin ensimmäinen julkaisu ja vielä omakustanne.

”Zero Vector” sisältää noin 16 minuuttia suoraa turpaanvetoa ilman hengähdystaukoja. Vauhtia on reippaasti ja kitaristit runnovat raskaita riffejä hyvällä tahdilla. Vokaalit hoituu jämäkän matalalla äänellä, jota maustetaan korkeammilla huudoilla. Laulupuoli hoidetaan todella hyvin ja kaverilla on mukavan rujo ääni. Tuotannollisesti EP on ammattimaisen kuuloinen ja soundit tuovat lisää tiukkuutta biiseihin. Vaikka kappaleet ovat tasaisia paahtoja, niin biiseissä on sopivasti vaihtuvuutta, eikä EP käy heti tylsäksi. Lätyn parasta antia on alle 2-minuuttinen ”Paws Beside The Board” sekä äkäinen EP:n nimikkoraita ”Zero Vector”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vermivoren debyytti on taas niitä levyjä, jotka pistävät pään väkisin heilumaan. Homma toimii ja bändillä on kasassa valmis paketti. Eipä tässä voi muuta, kuin nostaa hattua ja kuunnella EP vielä kerran läpi.

9/10

Kappalelista:
1. Continuum
2. The Milgram Experiment
3. Rejecting Reason
4. Pawns Beside the Board
5. Zero Vector

Kirjoittanut: Janne Partanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy