Vesku Jokinen avaa Klamydian tulevan ”Näsinneula näkyy” -EP:n taustoja

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 15.5.2022

Vaasalainen, punk rockin legenda Klamydia julkaisee kesäkuun 17. päivä ”Näsinneula näkyy” -EP:n. Julkaisu sisältää neljä biisiä, ja sen kansitaiteesta vastaa bändin kanssa aiemminkin yhteistyötä tehnyt Juho Juntunen.

Klamydian laulaja Vesku Jokinen avaa biisien taustaa:

Kaupallinen yhteistyö

Battle Beastista Ulveriin ja VOLASTA Nightwishiin: Ilosaarirock tarjoaa paljon herkkua raskaamman musiikin ystäville →

Valmis encoreen” on levyn singlelohkaisu. Levyn toinen iskevä ja koukuttava tsemppibiisi kaikille. Aina noustaan ylös ja mennään eteenpäin, jokainen voi tehdä elämänsä encoren ja aloittaa puhtaalta pöydältä.

EP:n nimikkobiisi ”Näsinneula näkyy” on ylistyslaulu Tampereelle, tuolle Manserockin ja mustan makkaran kaupungille. Tampereella on aina ollut meidän orkalle erittäin lämmin vastaanotto, tulee kotoisa olo kun astuu keikkabussista ulos.

Tulevana kesänä esiinnytään Tampereella peräti neljässä tapahtumassa, ensin 27.toukokuuta Särkänniemen huvipuistossa Kiekon kotibileissä ja myöhemmin kesällä Hervanta Open Airissa, Sauna Open Airissa ja Tampere Soi – festareilla. Tulee taas tulevana suvena kaupungin kadut erittäin tutuksi. Ja löytyyhän Tampereelta tietenkin tuttu suomirockin voimakone Popeda, joiden kanssa ollaan aina koettu veljeyttä ja hengenheimolaisuutta, myös yhteisten keikkojen merkeissä.

Voimaa” on myös tsemppibiisi, vaikka välillä tulisi kuinka takapakkia ja epäonnistumisia, niin aina jostain löytyy se sisäinen voima ja taisteluhenki mennä eteenpäin. Se kertoo siitä, kun suurin osa urheilijanuorista ei ole aivan maailman parhaita, mutta kuitenkin jaksavat sitkeästi roikkua ja pelata mukana. Sillä saa paljon. Pelasin itsekin aikoinaan lätkää ja välillä istuin vilttiketjussa, mutta olin myös mukana all stars – kokoonpanossa. Vaikkei harrastukset aina mene maaliin, on kuitenkin hyvä olla mukana hyvällä meiningillä ja muistaa, että elämässä on paljon muutakin.

Aviafobia” kertoo nimensä mukaisesti lentopelosta, kun pitää rystyset valkoisina kiinni penkin käsinojista. Vuosi sitten toukokuussa julkaistiin ”Hiljainen pöytä läheltä orkesteria” – albumi ja yleensä ollaan pidetty pari-kolme vuotta väliä levyjen julkaisujen suhteen. Nyt kun syntyi lisää hyvää materiaalia sekä singleainesta, niin päätettiin tehdä poikkeus ja mentiin talvella studioon äänittämään muutama uusi biisi. Tässä siis kesä EP olkaa hyvä.”