Victorius – The Awakening

Kirjoittanut Juha Attola - 27.6.2013

Leipzigin suunnalta tarjoillaan melodista power heavyä, tarjoilijana ryhmä nimeltä Victorius. Albumi kantaa nimeä ”The Awakening” ja se pitää sisällään yksitoista metallirallia. Saksanmaalla on pitkät perinteet tämän tyylisen musiikin tekemisessä, joten otetaan selvää miten Victorius urakastaan suoriutuu.

Avauskappale ”Age Of Tyranny” osoittaa, ettei yhtye ainakaan jarruttele liikoja, vaan vauhtia kyllä piisaa. Nopeatempoinen kappale omaa myös ihan toimivan kertosäkeen, ja kun soittopuolikin on kohtalaisen hyvällä tasolla, niin kyllähän tätä kelpaa kuunnella. ”Starfire” -kappaleessa tempoa hidastetaan hieman ja homma kuulostaa heti laimeammalta. Kliseitä riittää tässä rallissa alun heavy-kiljaisusta alkaen, mutta kappaleena tämä häviää power metal-massoihin. Nimikkokappale ”The Awakening” jatkaa samaa linjaa: ei varsinaisesti huono kappale, mutta en tätä kyllä lähtisi hirveästi kenellekään hehkuttamaankaan.

Victorius soittaa hyvin perinteistä power metallia, ilman minkäänlaisia yllätyksiä. Ensimmäinen kappale antoi hieman odottaa kovemmankin luokan power-levyä, mutta toisin taas kävi. Tämäntyylisiä ja tasoisia albumeita löytyy tästä genrestä jo entuudestaan aivan riittävästi, eikä ”The Awakening” pysty suuresta massasta juurikaan edukseen erottumaan.

Avauskappaleen lisäksi levyltä löytyy vielä muutama mainitsemisen arvoinen kappale, kuten ”Lake Of Hope” joka on toimiva yhdistelmä power metallia ja kevyempää AOR:a. Myös ripeämpää osastoa edustava ”Black Sun” on ihan toimiva esitys. Vokalistikin suoriutuu pestistään melko hyvin, hänellä on omaperäinen ja hyvänkuuloinen ääni, mutta hieman enemmän treeniä vielä itse äänen käyttöön niin hyvä tulee.

6/10

Kappalelista:

1.Age Of Tyranny
2.Starfire
3.The Awakening
4.Lake Of Hope
5.Under Burning Skies
6.Black Sun
7.Demon Legions
8.Through The Dead Lands
9.Call For Resistance
10.Kings Reborn
11.Metalheart

https://www.facebook.com/victoriusmetal?directed_target_id=0

Kirjoittanut: Juha Attola