Videohaastattelussa lapsille ja nuorille vuodesta 2009 asti musiikkileirejä järjestänyt Rock Camp: ”Pyritään kertomaan nuorille ne sudenkuopat joihin ollaan itse astuttu artisteina”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.3.2022

Rock Camp on vuodesta 2009 alkaen järjestänyt lapsille ja nuorille musiikkileirejä, opetusta ja tapahtumia. Idea lähti ajatuksesta, miten tuoda nuorten elämään musiikin kautta uusia kokemuksia ja sisältöä. Soittaminen samassa bändissä eri ikäisten kanssa lisää suvaitsevaisuutta ja yhteisöllisyyttä: musiikki on yhdistävä tekijä, oli kysymyksessä minkäikäinen harrastaja tahansa. Ryhmässä helposti syrjään vetäytyvät ja hieman hiljaisemmatkin kasvavat tärkeäksi osaksi ryhmän dynamiikkaa ja rohkaistuvat.

Rock Camp tukee toiminnallaan päihteetöntä ja positiivista rock-henkistä nuorisokulttuuria. Monen nuoren elämässä musiikki on vahvassa roolissa ja yhdistys haluaa sen avulla torjua henkistä pahoinvointia ja ahdistuneisuutta. Rock Camp crew palkittiin vuonna 2019 Eläköön Suomirock -gaalassa pitkäjänteisestä työstä nuorten eteen.

Vuonna 2021 yhdistyksen pitkäaikainen unelma toteutui kun Rock Camp sai ensimmäisen oman toimitilan Seinäjoen ydinkeskustasta, joka mahdollistaa sen laaja-alaisen ympärivuotisen toiminnan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaaoszine kävi viime viikon torstaina vierailemassa Rock Campin toimitiloissa keskustelemassa yhdistyksen toiminnasta sekä myöskin sen tulevaisuuden suunnitelmista. Voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä: