Vihainen, synkkä ja ilkeä tuotos osoittautui keskinkertaiseksi julkaisuksi – arviossa Chelsea Grinin viides kokopitkä ”Eternal Nightmare”

Hieman yli kymmenvuotias amerikkalainen deathcore-yhtye Chelsea Grin on joutunut kokemaan muutoksia. Yhtyeen pitkäaikainen vokalisti Alex Koehler siirtyi tiimistä pois oman terveydentilansa vuoksi, ja hänen saappaisiinsa astui Lorna Shoresta tuttu Tom Barber. Muutosten jälkeen bändi on saanut uuden julkaisunsa valmiiksi tämän vuoden keväällä, pitkän kuuman kesän tienoilla julkaisuun putkahti viides kokopitkä ”Eternal Nightmare”. Yhtye on kertonut levyn lupaavan vihaista, synkkää ja ilkeää jälkeä.

Kiinnostuneille kuulijoille tarjottiin aiemmin kolme sinkkulohkaisua uudelta albumilta. Ennakkoon julkaistut ”Dead Rose”, ”Hostage” ja ”See You Soon” ovat herättäneet keskustelua. Mielipiteet eivät olleet mitään hehkeitä lausahduksia, sillä pahimmillaan viisuja on kuvattu tylsiksi tai laiskoiksi näytteiksi. Jotkut ovat pistäneet tulokset uuden vokalistin piikkiin, sillä onhan Alex Koehler ollut Chelsea Grinin vahva lenkki ja voima. Omalla kohdallani en ole näihin mielipiteisiin perehtynyt tarkemmin, sillä olen säästänyt kuunteluhetket vasta julkaisupäivän aikoihin.

Ensiksikin, bändin kertomissa väitteissä on osittain perää, sillä ”Eternal Nightmare” on koko rahan edestä vihaista jälkeä. Levyllä esiintyvät melodiset ja mieleenpainuvat koukut, joita kuulee muun muassa ”The Wolf” ja ”Limbs” on onnistuttu hiomaan asiallisesti. Siinäpä ne hyvät puolet sitten olivatkin, valitettavasti.

Sitten nämä aikaisemmin mainitut väitteet. Etenkin tylsäksi mainostettu ”Dead Rose” -raita, joka ei loppupeleissä kuulosta tylsältä, mutta siinä on jotain muuta, joka jättää pientä hämmennystä. Luokittelisin ”Dead Rose” -siivun enemmän hitaasti avautuvaksi, sillä odotin levyn tarjoavan alusta loppuun äkäistä tarjontaa. Taas aikaisemmin mainitsemani albumin rautainen kappale ”The Wolf” pistää viimeistään levyn rattaat täydellä teholla käyntiin.

Muutoin albumi rakentuu melko paljon samoista itseään toistavista ratkaisuista, jonka vuoksi ”Eternal Nightmare” ei herätä paljon erityisempiä hetkiä. Näin ollen Chelsea Grinin toinen tuleminen uuden tuotoksen kanssa jättää suurimmaksi osaksi kuulijat viluisiksi. Suurimmat ongelmat muodostuvat samojen ideoiden kierrätyksestä. Tällä kertaa Chelsea Grinin tarjoama julkaisu on vain yksi julkaisu monien muiden keskinkertaisten ja ok-tasoisten levyjen joukossa. Ei hyvä, muttei totaalisen huonokaan. Se vain on.

6/10

Kappalelista:

01. Dead Rose
02. The Wolf
03. Across the Earth
04. See You Soon
05. 930 AM
06. Limbs
07. Scent of Evil
08. Hostage
09. Nobody Listened
10. Outliers
11. Eternal Nightmare

Chelsea Grin Facebook

Chelsea Grin Homepage

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentit