Vihaista ja nopeaa heavy metalia – arviossa ohiolaisen War Cursen toinen julkaisu ”Eradication”

Miltä kuulostaa sotateemalla varustettu heavy metal? Tätä reseptiä tarjoilee yhdysvaltalainen tuntematon, nuorehko kokoonpano War Curse. Ohiossa nykyisin asuvan bändin historiikkiin ei näytä paljoa olevan näyttöä. Edellisestä omakustanteisesta kasettijulkaisusta ”Final Days” on vierähtänyt muutama vuosi, mutta intohimo heavy metalia kohtaan ei näytä bändillä hyytyvän. Mikäpä sitä estää laittamasta omat pennosensa likoon saadakseen uutta tuotantoa pihalle? War Cursen toinen kokopitkä ”Eradication” lupailee astetta kovempaa heavy metalia.

Albumista ja ylipäätänsä War Cursesta ei kannata odottaa aivan eeppisillä melodioilla takovaa soitantaa mitä esimerkiksi Sabaton on tarjonnut kahdenkymmenen vuoden ajan. War Cursen aiheet voivat liikkua samoissa sfääreissä mitä ruotsalaisella voimametalliyhtyeellä, mutta tyyli ja suunta liikkuvat enemmän aggressiivisemmalla asenteella ja simppelimmällä hevimusiikilla.

”Eradication” on vajaan kolmen vartin verran suoraviivaista, mutta energistä soitantaa. Tiukkoja, nopeita ja jopa thrash-henkisiä riffejä tupsahtelee kuin sieniä sateella. Tämä tarkoittaa toisin sanoen, ettei hellimisen merkkejä ole albumilla luvassa. Jo levyn starttaava lohkaisu ”Asylum” antaa ensipuraisuna melkoista myllytystä, jonka jatkeeksi kuuluvat astetta hevimmät palat ”Sands of Time”, ”Possession” ja ”Iron Veil”. Levyn loppupuoli ei hellitä otetta menonsa kanssa, vaikka pidemmän päälle kaikki soitto on jo alkupuolella kuultu, eikä mitään erityisen uutta tule vastaan. Joissakin osioissa haiskahtaa pientä itsestään toistavuutta, mutta se ei kaada koko pakkaa kumoon.

Joka tapauksessa War Curse osaa hoitaa hommansa. ”Eradication” on mainio lopputulos, vaikka varsinaisia yksittäisiä hittiluomuksia ei löydy. Tapauksen voi vielä antaa anteeksi, sillä War Curse on vielä nuorekas yhtye, jolla on kaikin puolin homma hanskassa ja tulevaisuus hyvällä mallilla. Itsenäinen ”Eradication”-julkaisu on tuotannollisesti kovaa ja priimaa jälkeä. Ehkäpä tulevaisuudessa isompi studio kiinnittää bändiin huomiota ja tarjoaa hyvän levydiilin. Kyllä tällaisella näytteellä pääsee pitkälle.

7½/10

Kappalelista:

1. Asylum
2. Sands of Fate
3. Possession
4. Serpent
5. Iron Veil
6. Eradication
7. Deadly Silence
8. Polluted Minds

War Curse Facebook

War Curse Bandcamp

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua