Viihdettä koronan keskelle: ”Headstrong”-hitistään tunnettu Trapt riitelee sosiaalisessa mediassa Triviumin, Power Tripin ja metalcore-skenen kanssa

Vuonna 2002 julkaistusta ”Headstrong”-hitistään tunnettu yhdysvaltalainen Trapt ei ole kovin positiivisessa maineessa musiikkipiireissä. Yhtyeen keulakuva Chris Taylor Brown tunnetaan ihmisenä, joka suuttuu internetissä helposti. Aikaisemmin mies on kamppaillut muun muassa suositun YouTubettajan, Glenn Frickerin eli SpectreSoundStudiosin kanssa silloin, kun Fricker nosti esille Traptin julkaisseen luvatta uudelleen omassa sosiaalisessa mediassaan muiden sisällöntuottajien videoita varastaen heidän näyttökertojaan.

Nyt Brown yhtyeineen on kuitenkin sosiaalisessa mediassa suuremman kamppailun keskellä. Kaikki juontaa juurensa koronavirukseen ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpiin, jonka Twitter-kirjoitukseen ihmisoikeusaktivisti Talbert Wesley Swan II oli vastannut. Traptin virallinen Twitter-tili lähti sitten kinaamaan asiasta ja syyttämään ihmisiä uhriutumisesta.

Pian muun muassa Kapteeni Amerikan roolia Marvel-elokuvissa esittänyt Chris Evans twiittasi aiheesta, johon Trapt jälleen tarjosi omia näkemyksiään.

Trapt ei väitellyt asiasta pelkkien julkisuuden henkilöiden kanssa, vaan osansa saivat myös aivan tavalliset Twitter-käyttäjät.

Thrash metal -yhtye Power Tripin keulakuva Riley Gale sai ilmeisesti tarpeekseen Traptin käyttäytymisestä, ja mies twiittasi haastavansa bändin kilpailuun siinä, kumpi yhtyeistä vetäisi enemmän väkeä keikalleen. Trapt ei näyttänyt lämpeävän idealle, ja kumpikin taho jatkoi väittelyä.

Tämän jälkeen mukaan liittyi joukko metalcore-skenen bändejä. Muun muassa Every Time I Dien, The Acacia Strainin, Born of Osirisin, Chelsea Grinin, Fit For A Kingin, The Word Aliven ja I Prevailin jäsenet alkoivat väitellä Traptin kanssa Twitterissä, ja viestiketjut ovat aika lailla samaa luokkaa kuin mitä aiemmissa esimerkeissä.

Metalliyhtye Triviumin basisti Paolo Gregoletto kritisoi Traptia siitä, että yhtye toi jatkuvasti esille omia Pandora-alustalla saamiaan streamauksia verraten niitä muiden bändien omiin kuuntelukertoihin Spotifyssa. Tämän jälkeen Trapt lähti solvaamaan Triviumia Metallica-coverbändiksi, ja väittelyä jatkettiin näillä raiteilla.

Lauantaina 28. maaliskuuta Trapt julkaisi Twitterin sijaan Facebookissa kirjoituksen aiheesta. Brown kirjoittaa Facebookissa kaikkien metalcore-bändien kuulostavan samalta, solvaa bändien faneja tyhjäpäisiksi teineiksi ja syyttää Twitter-keskusteluun osallistuneita bändejä ja muusikoita kiusaamisesta. Koko kirjoituksen voit lukea alhaalta. Lopussa on myös katsottavissa lisää väittelyä, mikäli sellaista haluat lukea.

 

Kommentoi julkaisua