Kuva: Heidi Kirjavainen

Viikate-kitaristi Taiminen sooloilee saduttomalla maalla

Kirjoittanut Niko Kuusela - 15.10.2021
Kuva: Heidi Kirjavainen

Monissa rokinkatkuisissa liemissä keitetty (mm. Viikate, Koljosen tiekiista ja ATK) kitaristi Ari Taiminen julkaisi ”Saduton maa” -singlen ja musiikkivideon tänään perjantaina 15.10. Kappale on kunnianosoitus suomalaiselle tangolle. Artisti julkaisee soolodebyyttinsä keväällä 2022.

””Saduton maa” on haavekuva kaukaisesta paikasta, jossa onnen piti odottaa, mutta vastassa olikin jotain ihan muuta. Kappale on kunnianosoitukseni suomalaiselle tanssimusiikille ja nimenomaan tangolle. En halunnut vetää tätä överiksi, vaan tein oman näköiseni tulkinnan tangosta”, Ari Taiminen kertoo tulevasta kappaleesta.

Taiminen julkaisee soolodebyyttinsä keväällä 2022. Albumilla on kaikuja ja korvan taakse kertyneitä vaikutteita kitaristin musiikillisen historian varrelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Taiminen syntyi oikeastaan jo keväällä 2019, kun ideoimme Toppo Koposen kanssa tarinaa Rantojen miehestä, joka lähti etsimään onneaan Amerikkaan. Muutamien äänitysten jälkeen vahvistui fiilis, että aineksia on kokonaiseen pitkäsoittoon. Olen tehnyt oikeastaan koko aikuisiän kappaleita, mutta varsinainen soolomatsku on jostain syystä kanavoitunut aina bändeille, eikä omaan tuotantoon. Ehkä nyt oli vaan oikea aika tulla ulos omana itsenä ja tehdä juttu omalla äänellä”, Taiminen kertoo sooloprojektin synnystä ja jatkaa:

”Tuleva levy kertoo pitkälti musiikillista historiaani. Siellä on vähän iskelmällisiäkin sävyjä, 60-lukuvivahteita, stemmalaulua, jonkin sortin bluesia ja reippaampaakin menoa. Kaikki muu on tässä paitsi kitararäime”.

Tuleva levy julkaistaan digin lisäksi myös vinyylinä, cd:nä ja kasettina. Julkaisijana toimii Longplay Music Oy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat