Viikatteelta ja Kotiteollisuudelta yhteinen joulusingle joulukuussa

Kotiteollisuus ja Viikate julkaisevat 30.11.2012 yhteisen Adventti -joulusinglen sekä tekevät joulukuun alussa spektaakkelinomaisen ”Joulupipari 2012” -kiertueen.

Yhteensä yli kolmekymmentä vuotta Suomi-neitoa ahdistellut kaksikko on päättänyt tänä vuonna yhdistää lahjalistansa ja laskea maan päälle pikkujouluhelvetin, josta jälkipolvet haluavat vain vaieta.

Adventti-kappaleen tekijä Kaarle Viikate valottaa teoksen syntyhistoriaa:

”Adventti ilmestyi kuten parhaat lahjaideat, puolivahingossa ja vähällä valaistuksella. Tekstissä halusin välttää perinteisiä joulun viettotapoja kuten perheiden hankeen ajamista ja keskittää huomion yhdessä olemisen tärkeyteen ja pienistä asioista nauttimiseen.”

Adventti-singlen b-puolena kuullaan Juice Leskisen kappale ”Itäisen maan viisaat miehet”. Single julkaistaan cd- ja 7″ -formaateissa sekä digitaalisesti.

Joulupipari 2012 -kiertue yhdistää taas ennakkoluulottomasti letkeää joulumusisointia sekä stand up -viihdettä. Kotiteollisuuden ja Viikatteen lisäksi kiertueella ovat mukana Suomen kovaan stand up -ytimeen kuuluvat Niko Kivelä sekä illan seremoniamestarina toimiva Zaani.

Jouni Hynynen kommentoi aiheesta seuraavaa:

”No, stand upiksi olisi periaatteessa riittänyt jo Kotiteollisuuden sekä Viikatteen keikat, mutta jotain tekemistä noille oikeille koomikoillekin piti säälistä järjestää. Niillä kun tunnetusti ei pikkujouluaikaan hirveästi hommia ole. Näin saadaan mukaan myös lievää karnevaalihenkeä, oikeaa urheilujuhlan tuntua. Vai olisiko syytä puhua helvetistä, en tiedä. Sen kertoo meille aika.”

”Joulupipari 2012”

5.12. Hämeenlinna, Sirkus

6.12. Lahti, Finlandia-klubi

7.12. Helsinki, The Circus

8.12. Jyväskylä, Lutakko

Liput tapahtumiin tulevat myyntiin tänään.

Kommentoi julkaisua